Lelystad_LelystART3D_klein

Lelystadse inwoners maken zelf 3D Streetpainting

20 juni 2012

Ruim 25 inwoners uit de Waterwijk en de Zuiderzeewijk in Lelystad maken tussen 21 juni en 30 juni zelf 3D Streetpaintings in de eigen wijken. Onder leiding van twee internationale kunstenaars leren zij de fijne kneepjes van het vak ter voorbereiding op het 3D Streetpainting Event tijdens LelystART in september. Het project is een initiatief van de cultuurscout van de Kubus en City Marketing Lelystad, ondersteund door Centrada.

Het 3D Streetpainting Event, als onderdeel van LelystART, was in 2011 een groot succes. Vanuit de cultuurscout van de Kubus is, in samenwerking met City Marketing Lelystad en Planet Streetpainting, een project opgezet waarbij de bewoners vanuit de Waterwijk en de Zuiderzeewijk in Lelystad zelf leren 3D tekenen. De Belgische Matthew May en de Duitse Frederique Wouters begeleiden de deelnemers in het kiezen van een locatie, het ontwerpen van een kunstwerk en het daadwerkelijk plaatsen van de 3D Streetpaintings.

De Waterwijk start op 21 juni en onthult het resultaat op 27 juni. In de Zuiderzeewijk starten de deelnemers op 26 juni om op 30 juni hun creatie te onthullen. Burgemeester Margreet Horselenberg helpt op dinsdagmiddag 26 juni om 13u30 ook een handje mee. Iedereen is uitgenodigd om te komen kijken en de deelnemers aan te moedigen!

‘Als cultuurscout ben ik altijd op zoek naar manieren om mensen binnen wijken met elkaar te verbinden. Het 3D Streetpainting Event was een groot succes waar makkelijk inwoners bij betrokken kunnen worden. Met dit project wordt nu niet alleen 3D Streetpainting de wijken van Lelystad ingebracht, maar tevens brengt het de buurtbewoners op een creatieve manier met elkaar in contact.’ vertelt Martin Kamphuis, cultuurscout van de Kubus. ‘We zijn de wijken in gegaan om inwoners te werven voor deze workshops. Daardoor zijn de deelnemers in de groepen echt een afspiegeling van de wijken.’ Het enthousiasme was groot, blijkt nu de groepen beiden al helemaal vol zitten.

Woningcorporatie Centrada ziet in dit project een grote kans om aan te haken. ‘Wij hebben leefbaarheid voorop staan in onze organisatie: een buurt moet prettig zijn om te wonen. Daarin bevorderen we graag het contact met de bewoners.’ zegt Désirée de Graauw, Communicatieadviseur Centrada. ‘Dat we hiermee ook wat moois achterlaten voor de buurt, is een mooie bijkomstigheid.’

Dit project is een preview op het 3D Streetpainting Event in september tijdens LelystART. Deelnemers van dit project en overige geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om ook tijdens LelystART een bijdrage te leveren aan de kunstwerken, door als buddy op te treden of deel te nemen aan een masterclass 3D Streetpainting.

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software