280917GelderseHoek_Fotobureautiernego1002

Medewerkers Centrada steken handen uit de mouwen

28 september 2017

Donderdag 28 september was het precies 50 jaar geleden dat de eerste huurwoning in Lelystad werd opgeleverd. Voor de medewerkers van woningstichting Centrada een goede reden om de handen uit de mouwen te steken. In Jol en Gelderse Hoek werd donderdagochtend zwerfafval opgeruimd, geschoffeld en achterpaden schoon gemaakt. In Coloriet Laarhof en Coloriet Laarstaete ondernamen de medewerkers van Centrada verschillende activiteiten met de bewoners.

Bijzondere dag
“Het is een bijzondere dag die we niet zomaar voorbij wilden laten gaan”, vertelt Martine Visser, directeur Centrada. “Behalve dat het op donderdag 28 september 50 jaar is geleden dat de eerste huurwoning werd opgeleverd, is het 40 jaar geleden dat de eerste woningcorporaties in Lelystad werden opgericht. Centrada bestaat rond die dag 20 jaar en we vieren bovendien de vijftigste verjaardag van Lelystad.”

50 jaar thuis
Martine vervolgt: “50 jaar thuis in Lelystad, zo voelen we dat. Naar aanleiding daarvan tonen we ons graag een goede buurman of buurvrouw.” Het resultaat mocht er zijn. Vele vuilniszakken zwerfvuil en grof vuil werden afgevoerd en de medewerkers van Centrada vermaakten zich, samen met bewoners van Coloriet Laarhof en Coloriet Laarstaete, met een bingo en met bloemschikken.

Jubileumbarbecue
Centrada besteedde eerder ook op andere manieren aandacht aan het jubileum. Zo konden huurders deze zomer bij Centrada een barbecuepakket aanvragen. Liefst 1000 huurders van Centrada genoten, samen met hun buren, van een jubileumbarbecue.

Foto: Fotobureau Tiernego

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software