medewerkers Centrada zetten zich in voor NLdoet

20 maart 2013

Ruim twintig medewerkers van Centrada staken 15 maart als vrijwilliger de handen uit de mouwen in het kader van de landelijke vrijwilligersactie Nldoet. Geheel belangeloos hielpen zij TriAde en InteraktContour bij uiteenlopende klussen, zoals het aanleggen van een buitenkraan, het bouwen van een kippenhok of het helpen bij een open dag in de catering of als gastvrouw.

Maatschappelijk betrokken
Centrada is een maatschappelijk betrokken woningcorporatie; dienstverlenend aan de Lelystadse gemeenschap. Dat is wat de medewerkers van Centrada met hun bijdrage aan NLdoet willen onderstrepen.
Het initiatief om als vrijwilliger mee te doen aan Nldoet, kwam van de medewerkers van Centrada. “We voelen ons betrokken bij de Lelystadse samenleving. Dat blijkt al uit het feit dat we bij Centrada werken. Maar niet alle medewerkers van Centrada komen persoonlijk in contact met de klanten en partners van Centrada.” Aldus een van de medewerkers: “We vinden het leuk om onze betrokkenheid te kunnen tonen door in onze eigen tijd, belangeloos, de handen uit de mouwen te steken. Het management stond achter ons idee. Zij werken vandaag ook mee als vrijwilliger voor Nldoet.”

Waardevolle link van zorg en samenleving
Yvonne Strating, begeleider bij InteraktContour vult daar op aan: "Zowel deelnemers als medewerkers van InteraktContour hebben de samenwerking met Centrada als zeer plezierig ervaren. Ten eerste is het waardevol voor de deelnemers van ons activiteitencentrum dat zij aan anderen kunnen laten zien en ervaren hoe het leven met Niet Aangeboren Hersenletsel er uit kan zien. Het is immers iets wat iedereen zo maar kan overkomen. Er kon ook een kijkje worden genomen in de woonlocatie De Vlonder. Ten tweede is de samenwerking met Centrada en het openzetten van de deuren voor familie, vrienden, buurtgenoten en andere belangstellenden een waardevolle link van zorg en samenleving. Iets waar we met de komende zorgontwikkelingen steeds meer naar toe gaan groeien."

Nldoet werd op 15 en 16 maart 2013 georganiseerd door het Oranje Fonds, samen met duizenden organisaties in het land. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Dit jaar waren in totaal 310 duizend vrijwilligers actief bij meer dan 8.000 klussen.

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software