foto3_1

Minister Blok op werkbezoek in Zuiderzeewijk

8 april 2014

Minister Stef Blok van Wonen bracht op 7 april een werkbezoek aan de Zuiderzeewijk in Lelystad. Hij kwam speciaal om zich bij te laten praten over de initiatieven op het terrein van de particuliere woningverbetering. Hij bezocht de ‘kluswinkel in oprichting’ in de Rode Klif en een nul-op-de-meter-woning aan Hoek van ’t IJ. Zowel de bedrijfsruimte voor de kluswoning als de woning aan Hoek van ’t IJ zijn door Centrada ter beschikking gesteld.

Het bezoek van minister Blok startte in een bedrijfsruimte in de Rode Klif. Deze ruimte stelde Centrada ter beschikking voor de pilot met de Kluswinkel. Verschillende wijkbewoners lichtten de minister in over de initiatieven die er zijn in de wijk, onder andere op het terrein van woningverbetering, moestuinen en zonnepanelen. De Kluswinkel wordt straks het centrale punt voor allerlei wijkinitiatieven en wordt door de wijkbewoners zelf gerund.

Het bezoek eindigde in een woning aan Hoek van ’t IJ 20. Centrada stelde deze woning beschikbaar aan een combinatie van aannemers, die er een nul-op-de-meter-concept willen uitproberen. Het idee is dat het geld dat door een bewoner gewoonlijk aan het energiebedrijf wordt betaald, gebruikt wordt voor de financiering van een ingrijpende eco-renovatie, waardoor de woning over een jaar gemeten nauwelijks nog energie verbruikt.

De minister maakte een geïnteresseerde indruk en merkte op dat Lelystad met deze benadering van de problematiek van de particuliere woningverbetering één van de positieve voorbeelden is voor de rest van Nederland. Hij sprak de intentie uit om over een paar jaar terug te komen om te kijken hoe de particuliere woningverbetering in de Zuiderzeewijk daadwerkelijk op gang is gekomen.

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software