opening2

Moestuin Amsteldiep geopend

26 juni 2014

In het Amsteldiep in Lelystad hebben bewoners samen met Centrada, Welzijn Lelystad en gemeente, een moestuin gerealiseerd. Eén van de vele grasvelden in Amsteldiep is daarbij omgetoverd tot moestuin met fruitbomen, kruiden en groenten. Bewoners zorgen samen voor het beheer en onderhoud van de moestuin. Tijdens een spetterend buurtfeest heeft wethouder John van den Heuvel op 25 juni 2014 de moestuin officieel geopend.

Initiatiefneemster van de moestuin is Mila Romijn. Zij heeft andere buurtgenoten enthousiast gekregen om mee te doen aan dit initiatief. De moestuin is niet alleen een plek die heerlijke groenten en fruit voortbrengt, maar het is ook een plek in de wijk waar bewoners elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten. Mila Romijn is blij met de ondersteuning van de opbouwwerker van Welzijn Lelystad en trots dat zoveel buurtbewoners betrokken zijn bij dit project. Mila woont sinds 1988 in de Zuiderzeewijk en zet zich al 26 jaar in voor het vergroten van de leefbaarheid in de wijk.

Het project in de Zuiderzeewijk is gefinancierd vanuit de Beter Buurt Bijdrage van Centrada en vanuit ‘Mensen maken de straat’. In dit project ondersteunt de gemeente initiatieven van bewoners die een actieve rol spelen in het verbeteren van de eigen woon- en leefomgeving.

Initiatieven voor een Beter Buurt Bijdrage kunnen ingediend worden via www.centrada.nl. Initiatieven voor ‘Mensen maken de straat’ kunnen ingediend worden bij het wijkinfopunt in de buurt, bij het stadhuis of via www.lelystad.nl/maakdestraat. Hier staan ook de spelregels van het project en is een filmpje te zien van de officiële start van de campagne.

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software