ArtistImpressionKwelder

Nieuwbouwwoningen De Kwelder binnenkort geadverteerd!

8 juni 2017

Eind september levert Centrada nieuwbouwproject Kwelder op. Bent u geïnteresseerd in één van de nieuwbouwwoningen die we hier realiseren? Dan adviseren we u onderstaande informatie goed door te lezen.

Omgeving
De in totaal 29 woningen die Centrada hier bouwt, liggen midden in de groene, levendige Atolwijk. In de naastgelegen multifunctionele accommodatie Atolplaza vindt u scholen, het buurtcentrum, een peuterspeelzaal en tal van organisaties die diverse activiteiten organiseren voor verschillende doelgroepen. Voor uw dagelijkse boodschappen kunt u terecht in het nabijgelegen Lelycentre.

Het project
Nieuwbouwproject De Kwelder bestaat uit twee blokken:
- Blok A bestaat uit 18 appartementen (9 appartementen op de begane grond en 9 appartementen op de eerste verdieping).
- Blok B bestaat uit 4 appartementen (2 appartementen op de begane grond en 2 appartementen op de eerste verdieping),  2 woningen met 4 kamers voor kamerbewoning door statushouders en 5 eengezinswoningen.

U vindt hier de situatietekening bekijken en op YouTube is een impressie van het project te vinden.

De woningen
Eengezinswoningen
De eengezinswoningen hebben een totale oppervlakte van ongeveer 110m2. De woningen hebben 2 verdiepingen, 3 slaapkamers en een eigen tuin. Gezinnen die bestaan uit minstens 3 personen met een verzamelinkomen van maximaal € 36.165,- komen voor deze woningen in aanmerking.

Appartementen
De appartementen hebben een oppervlakte van ongeveer 50 m2 en zijn voorzien van één slaapkamer.
-          De appartementen op de begane grond krijgen een klein terras van 16m2. Deze woningen zijn bestemd voor één- en tweepersoonshuishoudens vanaf 23 jaar met een inkomen tot € 22.200,- bij een éénpersoonshuishouden en tot € 30.175 bij een tweepersoonshuishoudens..
-          De appartementen op de eerste verdieping hebben geen eigen buitenruimte, maar de bewoners van deze woningen kunnen gebruik maken van de gezamenlijke binnentuin. Deze woningen zijn geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens tot 23 jaar met een inkomen tot € 22.200,- bij een éénpersoonshuishouden en tot € 30.175 bij tweepersoonshuishoudens. Let op: Voor jongeren gelden aanvullende regels. Zo krijgen zij een korting op de huurprijs en behouden zij hun wachttijd.

Van de appartementen worden er 6 verhuurd aan cliënten van Kwintes.

Woningen voor kamerbewoning
Twee woningen worden geschikt gemaakt voor kamerbewoning door statushouders. Elke woning biedt plaats aan vier huurders.

Voor zowel de appartementen als de eengezinswoningen geldt dat urgenten voor deze woningen worden uitgesloten.

Belangrijke informatie over de woningen
- Alle woningen zijn voorzien van vloerverwarming, zowel beneden als boven;
- Er is 1 buitenberging per 2 appartementen;
- Er is 1 berging per eengezinswoning;
- Koken gebeurt op gas;
- De gemeenschappelijke binnentuin, terrassen van de appartementen en voortuinen van de ééngezinswoningen worden ingericht en onderhouden door Centrada. Het is niet toegestaan hierop wijzigingen aan te brengen. Inrichting en onderhoud van de achtertuinen van de ééngezinswoningen is wel voor de huurder zelf;
- Erfafscheidingen en privacyschermen worden aangebracht door Centrada. Het is niet toegestaan zelf erfafscheidingen en/of schuttingen te plaatsen;
- Parkeren gebeurt in het openbaar gebied (dus niet bij de woningen), de parkeerplaatsen worden door de gemeente aangelegd.

Kosten van de woning
Huurprijs
- De eengezinswoningen krijgen een huurprijs van € 635,04, exclusief € 26,30 servicekosten.
- Voor de appartementen op de begane grond betaalt u  € 464,04 per maand exclusief € 26,30 servicekosten

De appartementen op de verdieping kosten € 464,01 (exclusief jongerenkorting) per maand, exclusief € 26,30 servicekosten.

Servicekosten
U betaalt onder andere servicekosten voor een huismeester en stroomverbruik. Daarnaast is het onderhoud van de binnentuin opgenomen in de servicekosten (verdeeld over alle woningen), evenals het onderhoud van de voortuinen van de eengezinswoningen, onderhoud van de terrassen van de benedenappartementen en het bijhouden van de hagen.

Huurtoeslag
Voor alle hierboven genoemde huurprijzen geldt dat deze onder de huurtoeslaggrens vallen. Dit betekent dat u mogelijk in aanmerking komt voor huurtoeslag. Op www.belastingdienst.nl kunt u uitrekenen of u recht hebt op huurtoeslag en zo ja, op hoeveel.

Woningen geadverteerd op website
In juni komen de nieuwbouwwoningen op de website van Centrada en kunt u reageren. Let op: de woningen verschijnen niet allemaal tegelijk op de website, maar worden verdeeld over drie weken:
-          Maandag 12/6: de 5 eengezinswoningen komen op de website
-          Maandag 19/6: de 6 hoekappartementen worden geadverteerd (1 jongerenappartement wordt verloot, rest volgens gewone toewijzing)
-          Woensdag 28/6: adverteren 10 appartementen (1 jongerenappartement wordt verloot, rest volgens gewone toewijzing)

Reageert u op meerdere woningen? Houd er dan rekening mee dat de woning waar u als eerste op reageert de woning is die u wordt aangeboden (Dit geldt als u bij meerdere woningen op de 1e of 2e plek eindigt).

Planning
Reageert u op een woning op de Kwelder, dan hoort u begin juli of u de woning wel/niet krijgt. Begin september organiseert Centrada een kijkdag. We stellen dan een aantal woningen open zodat u eventueel maten op kunt nemen en de afwerking van de woningen kunt bekijken.
De oplevering van de woningen staat gepland voor eind september.

Interesse?

-          Bent u geïnteresseerd in een nieuwbouwwoning op locatie De Kwelder? Dan is het van belang dat u staat ingeschreven als woningzoekende. De toewijzing van de woningen gebeurt op basis van wachttijd. Hoe langer u staat ingeschreven, hoe meer kans u maakt een woning toegewezen te krijgen.

-          Zorg dan dat u een recente inkomensverklaring van de Belastingdienst (voorheen IB-60) of de aanslag inkomstenbelasting in huis heeft (Op te vragen bij de Belastingdienst via 0800-0543 of te downloaden via 'Mijn Belastingdienst'). Wanneer u dit niet kunt overleggen bij de acceptatie, kunnen wij u de woning niet aanbieden.

-          Houd er rekening mee dat u alleen in aanmerking komt voor woningen die passend zijn bij uw inkomen, leeftijd en huishoudsamenstelling (zie daarvoor de huur-inkomentabel en de passendheidscriteria).

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software