repaircafelelystad

Nieuwe ruimte voor Repair Café Lelystad

15 mei 2017

Centrada heeft maandag 15 mei om niet bedrijfsruimte in gebruik gegeven aan Repair Café Lelystad. Het gaat om bedrijfsruimte aan Rode Klif 211. Het Repair Café is een vrijwilligersorganisatie die zich bezighoudt met het repareren en hergebruiken van spullen. Daarmee is de organisatie een mooie aanvulling op de Kluswinkel en Stichting MILA, die ook een plekje hebben in het Rode Klif.

Het Repair Café organiseert regelmatig gratis toegankelijke bijeenkomsten waarbij bezoekers kapotte spullen van thuis meenemen om samen met de deskundige vrijwilligers van het Repair Café te repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed, enz.

Het Repair Café richt zich vooral op inwoners van Lelystad met een smalle beurs. Door onder andere grijs-, bruin-, witgoed en kleding te repareren worden kosten bespaard. Bovendien wordt hierdoor minder weggegooid, wat weer goed is voor het milieu. Daarnaast heeft het Repair Café een sociale functie: elkaar ontmoeten en van elkaar leren. Voor Centrada genoeg redenen om de leegstaande bedrijfsruimte aan Rode Klif 211 om niet in gebruik te geven aan het Repair Café.

Voor de meest actuele informatie over de bijeenkomsten van het Repair Café kunt u kijken op www.repair-cafe-lelystad.nl.

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software