zonnepanelenopdakSchouw

Zonnepanelen Punter en Waterwijk allemaal 'vergeven'

29 september 2015

Het zonnepanelenproject, waarbij huurders in de Punter en Waterwijk van Centrada een aanbod ontvingen voor het laten plaatsen van zonnepanelen, is zo succesvol dat binnen twee weken alle 230 beschikbaar gestelde zonnepaneleninstallaties zijn 'vergeven'.

Succesvol project
Daarmee is dit tweede zonnepanelenproject van Centrada nog succesvoller dan de vorige in de wijk de Schouw. Toen installeerde Centrada bij 80 huurwoningen zonnepanelen. In totaal ontvingen bijna 1.000 huurders van eengezinswoningen in de Punter en de Waterwijk een aanbod van Centrada in samenwerking met Zonneplan voor het laten plaatsen van zonnepanelen. Nu zijn alle 230 beschikbare zonnepaneleninstallaties ‘vergeven’.

Huurders profiteren direct
De huurders die meedoen aan de pilot betalen een huurverhoging voor de zonnepanelen, maar besparen vervolgens zoveel op hun energielasten, dat zij in totaal minimaal € 120,- per jaar over houden. Voor huurders die huurtoeslag ontvangen, is het voordeel vaak nog groter.
Centrada gaat, in samenwerking met Zonneplan, de zonnepanelen op korte termijn installeren. De installatie van de panelen duurt slechts één dag. Huurders profiteren daarmee direct van de zonne-energie, terwijl de huurverhoging pas per 1 maart 2016 ingaat.

Centrada investeert in duurzame huurwoningen
Centrada heeft duurzaamheid en energiebesparing hoog in het vaandel staan. Niet alleen omdat dit beter is voor het milieu, maar ook omdat het de huurder scheelt in de portemonnee. Daarom start Centrada in een aantal wijken proefprojecten waarbij maatregelen worden getroffen die ervoor zorgen dat de woningen minder energie verbruiken en energie gaan produceren. Het aanbieden van zonnepanelen aan huurders in de Schouw, Punter en Waterwijk is een dergelijk proefproject. Op basis van de resultaten besluit Centrada hoe zij de komende jaren zonnepanelen zal inzetten binnen haar duurzaamheidsbeleid en het betaalbaar houden van de woonlasten.

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software