Op zoek naar een woning? Dit verandert er vanaf 16 maart

16 maart 2015

Een paar maanden geleden is Centrada gestart met een nieuwe manier van woningen aanbieden. Sinds half december 2014 worden woningzoekenden die op het woningaanbod hebben gereageerd en op de 1e, 2e en 3e plek zijn geëindigd uitgenodigd voor een bezichtiging. Met deze nieuwe manier van werken, weet u als woningzoekende sneller waar u aan toe bent en staan woningen die vrij komen korter leeg. Nu we een poosje op deze nieuwe manier gewerkt hebben, zijn er echter ook een paar punten naar voren gekomen die aangepast moeten worden. Bent u actief op zoek naar een andere woning? Dan is het van belang te weten dat met ingang van maandag 16 maart 2015 het volgende wijzigt:

- Reageert u op een woning en eindigt u op de eerste plaats? Dan kunt u op de rest van het woningaanbod blijven reageren, maar ontvangt u geen uitnodiging voor een bezichtiging. Is de eerste bezichtiging (waar u aanwezig bent geweest als kandidaat nr. 1) geweest en heeft u (om wat voor reden dan ook) de woning geweigerd, dan verwerken we uw weigering zo snel mogelijk. Is de weigering verwerkt en heeft u in de tussentijd gereageerd op het woningaanbod, dan ontvangt u (mits u weer op de 1e, 2e of 3e plek eindigt) weer een uitnodiging voor een bezichtiging.  

- Ontvangt u een uitnodiging voor een bezichtiging, dan vragen we u diverse formulieren en documenten mee te nemen. Het is van groot belang dat de gevraagde papieren compleet en juist ingevuld zijn. Is dit niet het geval, dan komt u niet voor de woning in aanmerking en zien we dit als een weigering. In de afgelopen weken stuurden we de ingeleverde documenten terug op het moment dat duidelijk was dat u de woning niet zou krijgen. Hier gaan we echter mee stoppen. Wij adviseren u daarom om kopieën van de gevraagde documenten naar de bezichtiging mee te nemen.

- Voordat Centrada startte met de nieuwe manier van woningen aanbieden, hebben we u geïnformeerd over de naderende wijzigingen. In deze informatie stond dat u binnen twee werkdagen na de bezichtiging zou horen of u de woning wel of niet krijgt toegewezen. Helaas lukt het ons door grote drukte op dit moment niet om u daadwerkelijk binnen twee werkdagen te informeren. We streven ernaar u binnen vier werkdagen na een bezichtiging te laten weten of u de woning wel of niet krijgt.

Door bovenstaande aanpassingen kunnen we ervoor zorgen dat we u als woningzoekende beter en sneller van dienst kunnen zijn.

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software