IMG_1995

Opbrengst zonnepanelen Schouw 20% hoger dan verwacht

25 januari 2016

De zonnepanelen die Centrada eind 2014 installeerde op circa 80 huurwoningen in Schouw West hebben het eerste jaar liefst 20% meer opgebracht dan tevoren ingeschat. Daardoor hebben huurders in 2015 € 80,- meer bespaard op hun energiekosten dan verwacht. Dit blijkt uit de resultaten van een onderzoek naar de opbrengst van de zonnepanelen.

“De huurders in Schouw West die ruim een jaar geleden op ons aanbod zijn ingegaan, hebben goed kunnen profiteren van de zonnepanelen”, meldt Ronald Gouwerok, manager Vastgoed bij Centrada, zichtbaar verheugd. “We hadden de opbrengst van de zonnepanelen bewust voorzichtig ingeschat. Daarbij was het ook nog een goed zonnejaar. Daardoor is de opbrengst aanzienlijk hoger en hebben onze huurders nog meer kunnen besparen op hun energiekosten, dan we hen destijds hebben voorgerekend.”

Begin januari meldde Milieu Centraal dat de opbrengst van de zonnepanelen in 2015 7% hoger was doordat de zoninstraling (de kracht van diffuus en direct zonlicht) en het aantal zonuren fors hoger was dan in voorgaande jaren. Centrada onderzocht wat de gerealiseerde opbrengst is van de zonnepanelen die de woningcorporatie eind 2014 installeerde op circa 80 huurwoningen in Schouw West. De resultaten tonen een opbrengst die flink hoger is dan tevoren ingeschat. Daardoor hebben huurders in 2015 € 80,- meer bespaard op hun energiekosten bovenop de € 120,- die zij sowieso jaarlijks besparen op hun energiekosten dankzij de zonnepanelen.

Eind 2015 installeerde Centrada zonnepanelen op nog eens bijna 400 huurwoningen in de Waterwijk en Punter. Ook van die zonnepanelen zal Centrada de opbrengst monitoren.

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software