persberichtOBLondertekeningFotostudiowierd

Overlegorgaan wil impuls geven aan bouwnijverheid Lelystad

6 maart 2014

Op 6 maart overhandigde Ronald Gouwerok, manager Vastgoed bij Centrada en interim voorzitter van het Overlegorgaan Bouwnijverheid Lelystad (OBL), de gewijzigde statuten van het OBL aan wethouder Fackeldey. Met de wijziging van haar statuten wil het OBL een impuls geven aan de bouwnijverheid in Lelystad. Door de wijziging kunnen meerdere partijen toegelaten worden tot het OBL waardoor er meer draagvlak wordt gecreëerd voor de ontwikkeling en groei van Lelystad.

Vóór de statutenwijziging waren, naast de gemeente Lelystad en woningcorporatie Centrada, voornamelijk bouwbedrijven aangesloten bij het Overlegorgaan Bouwnijverheid Lelystad (OBL). Doel van het platform is het stimuleren van de ontwikkeling en groei van Lelystad; door de samenwerking tussen partijen in de bouwnijverheid te stimuleren wil het OBL een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de gebouwde omgeving in Lelystad en werkgelegenheid in de bouwnijverheid creëren.

Mede als gevolg van de crisis en de bezuinigingen bij de gemeente staan de bouwactiviteiten in Lelystad op het moment op een laag pitje. Daarom besloot het OBL tot een statutenwijziging die het mogelijk maakt dat ook partijen als banken, de Kamer van Koophandel, Bedrijfskring Lelystad en Lelystad Airport zich kunnen aansluiten bij het OBL. Door de statutenwijziging kan het OBL met meerdere partijen gezamenlijk de kansen in de stad in beeld brengen en die vertalen naar concrete bouwoplossingen. Door de samenwerking ontstaat er kennisdeling tussen partijen waardoor de bouwnijverheid in de breedte wordt gestimuleerd en gefaciliteerd.

Foto: Fotostudio Wierd

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software