201305010956251

Parkeermaatregelen rondom De Hoven van kracht

2 mei 2013

Op woensdag 1 mei onthulde wethouder Wout Jansen het bord waarop de parkeermaatregelen rondom de Hoven vermeld staan. Bij de onthulling waren onder andere de bewonerscommissie, bewoners en medewerkers van Centrada aanwezig.

Op werkdagen is de parkeerbezetting in het gebied rond de Hoven 100%. Vooral voor bezoekers van de Hoven en huurders van de aanleunwoningen, complex Leyakkers en De Kleine Meierij, leverde dit veel ergernis op. Centrada en Coloriet hebben daarom bij complex Leyakkers een slagboom geplaatst om parkeren door bezoekers van het Stadshart te voorkomen. De gemeente heeft, in aanvulling op deze maatregel, besloten om van het hele gebied rondom De Hoven een blauwe zone te maken. Doel hiervan is om parkeerdruk in dit gebied te verlagen, te voorkomen dat mensen buiten de vakken parkeren en ervoor te zorgen dat er voldoende parkeerruimte is voor bezoekers. 

Wethouder Wout Jansen zei tijdens de onthulling van het bord: “Allereerst wil ik benadrukken dat de parkeermaatregelen in zeer nauwe en goede samenwerking zijn besproken met Centrada, Coloriet en de bewonerscommissie. De parkeermaatregelen bij De Hoven zorgen ervoor dat bewoners weer kunnen parkeren bij hun woning. Zo wordt met het in werking treden van de slagboom het eigen terrein afgeschermd. Rond de Hoven is de parkeerschijfzone van toepassing en als je langer wilt parkeren, is er een mogelijkheid om parkeerkraskaarten te kopen voor € 2,50. Op deze manier kan een ieder gebruik maken van de parkeermogelijkheden en komt er een eind aan de parkeeroverlast.”

Bewoners van De Hoven hebben een elektronische “druppel”gekregen waarmee zij de slagboom kunnen bedienen die bij de parkeerplaats staat. De parkeerkraskaarten, die de hele dag geldig zijn, zijn te verkrijgen bij de receptie van De Hoven en bij Perspectief BV.

 

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software