foto7_1

Positief en gezellig pleingesprek Grietenij

11 september 2014

Het was een gezellig en positief pleingesprek gisteravond in de Grietenij. De bewoners vertelden dat zij prettig wonen in de Grietenij en dat het leefbaarheidsproject van Centrada, gemeente Lelystad, politie en Welzijn Lelystad dit jaar leidde tot een verbetering van de woonomgeving en bewonersgedrag. Dit najaar zetten we, samen met de bewoners, de puntjes op de 'i', zodat wij eind van dit jaar het project met een tevreden gevoel kunnen afsluiten.

Centrada organiseerde woensdagavond 10 september samen met Welzijn Lelystad, gemeente en politie een pleingesprek in de Grietenij. Tijdens dit pleingesprek konden bewoners van de Grietenij vertellen wat ze willen verbeteren voor een prettiger, veiliger en schonere woonomgeving. De bedoeling is dat bewoners zelf het initiatief nemen en samen tot actie over gaan. Ze worden daarbij wel ondersteund door Centrada, gemeente, politie en Welzijn Lelystad. 

Veel bewoners maakten gebruik van deze gelegenheid. Eén van de bewoners had aangeboden om met zijn band wat muziek te maken, wat zorgde voor extra sfeer en vrolijkheid. Hoewel er nog wat kleine punten zijn die verbeterd kunnen worden (de vervuiling van hal en lift en het onderhoud van de openbare ruimte), gaven de bewoners aan dat zij prettig wonen in de Grietenij. Bovendien merken de bewoners sinds dit jaar een verbetering van de woonomgeving en het bewonersgedrag. Zo zijn er minder hangjongeren, is er meer contact tussen de bewoners onderling en is de uitstraling van het complex verbeterd. Blijkbaar heeft ons leefbaarheidsproject dat wij in 2013 opstartten effect.

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software