_MG_2682FotostudioWierd

Project Politiekids Waterwijk van start

16 maart 2016

Maar liefst 24 kinderen in de Waterwijk gaan enthousiast aan de slag met een opleidingsprogramma vanuit het project Politiekids. Het project is op 9 maart officieel van start gegaan met het afleggen van een heuse eed door de kinderen. De komende vijf maanden gaan zij intensief aan de slag met het programma, dat is ontstaan uit een samenwerking tussen Welzijn Lelystad, de politie, het Sportbedrijf, Centrada en de gemeente Lelystad. Het programma eindigt met het uitreiken van het Politiekids diploma. 

Goed voorbeeld geven
De kinderen kwamen bijeen in de Raadzaal van het stadhuis van Lelystad en werden toegesproken door wethouder Janneke Sparreboom, Chef van de Politie Charles Lamens, wijkagent Edwin Wietsma en Elleke van Gorp van Welzijn Lelystad. Wethouder Janneke Sparreboom sprak naar de kinderen uit het leuk te vinden dat zij deze uitdaging aangaan: “Samenleven in een multiculturele wijk en stad vraagt om verdraagzaamheid en respect voor elkaar. Dat kun je niet vroeg genoeg leren. Jullie gaan als Politiekids helpen om de wijk veilig te maken en te houden, door anderen aan te spreken, maar ook door zelf het goede voorbeeld te geven.’ Nadat de kinderen op luide toon gezamenlijk het officiële ‘Ja, dat beloof ik’ hadden uitgesproken, kregen zij een koord met badge van de wethouder en de chef van de politie Lelystad.

Vaardigheden en kennis
Tijdens het Politiekids-programma zetten de kinderen zich in voor de veiligheid en leefbaarheid van de wijk. Zij verstrekken bijvoorbeeld informatie aan bewoners en aan verkeersdeelnemers. De kinderen ontwikkelen vaardigheden en verwerven kennis die nodig is om deze taak adequaat te vervullen. Op deze manier worden ze zich ook meer bewust van hun eigen gedrag.

 

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software