Slopershamer in Ivoren Klif

20 mei 2014

Eén dezer dagen gaat de slopershamer in Ivoren Klif. Het lage, rode gebouw is bij veel Lelystedelingen bekend. Het werd in 1973 gebouwd en deed in de afgelopen jaren ondere andere dienst als tandartsenpraktijk. Centrada gaat op de locatie van Ivoren Klif een complex met 24 appartementen voor 65-plussers realiseren.
Uniek aan dit project is dat de 24 appartementen niet worden toegewezen op basis van wachttijd. In plaats hiervan heeft Centrada ervoor gekozen van Ivoren Klif een doorstroomproject te maken. Dit houdt in dat een aantal appartementen bestemd is voor bewoners van het Rode Klif. De overige woningen zijn voor ouderen die een eengezinswoning achterlaten. Voor de eengezinswoningen die zij verlaten, komen vervolgens woningzoekenden in aanmerking die bijvoorbeeld een jongerenwoning of appartement van Centrada achterlaten. Op deze manier verwacht Centrada een verhuisketen op gang te brengen.

Eigentijdse uitstraling
Het nieuwbouwproject heeft drie vleugels die variëren in hoogte. Bij het ontwerp van het complex is gekeken naar de bestaande woningen in de wijk, het aangrenzende complex Rode Klif en de multifunctionele accommodatie die de gemeente op dit moment in de wijk realiseert.

Planning
De realisatie van het nieuwbouwproject zal ongeveer negen maanden in beslag nemen. Het streven is om de nieuwbouwappartementen eind 2014, begin 2015 op te leveren aan de nieuwe bewoners.

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software