120502schoonmaakactieP1000535_klein

Tweede schoonmaakactie Jol groot succes

3 mei 2012

Op woensdag 2 mei organiseerde Centrada, samen met de bewoners, een tweede grote schoonmaakactie in de wijk Jol. Maar liefst twee grote containers werden gevuld met afval. Bewoners maakten dankbaar gebruik van de mogelijkheid om hun tuin en woning een grote opruimbeurt te geven.

Het was goed om te zien dat bewoners onderling contacten legden. Ze hielpen elkaar met de zware spullen en er werd zelfs al gesproken over een buurtbarbecue.

De schoonmaakactie in de Jol was de tweede in een reeks van drie en maakt deel uit van een project dat tot doel heeft om de wijk schoon, heel en veilig te maken. De drie schoonmaakacties zijn vooral bedoeld om ondersteuning te bieden aan bewoners die zelf niet (meer) in staat zijn om hun (voor)tuin te onderhouden en vrij te houden van afval. Twee medewerkers van Concern voor Werk staan ter beschikking van de bewoners. Ook kunnen bewoners voor een week tuingereedschap lenen. Welzijn Lelystad bemiddelt tussen de bewoners die hulp in de tuin nodig hebben en bewoners die zich hebben gemeld als vrijwilliger.

Over twee weken is de laatste schoonmaakactie in de Jol.

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software