mevrouwHofmanindekeukenmeteenhendelkraan

Veel animo onder huurders Centrada voor oppluspakket

16 augustus 2017

Al 170 huurders van Centrada hebben zich dit jaar aangemeld voor een gratis pakket aan aanpassingen in de huurwoning die het huurders gemakkelijker maakt om zelfstandig te blijven wonen als zij op oudere leeftijd beperkingen krijgen. Met het oog op de vergrijzing selecteerde Centrada een kleine 700 huurwoningen die in aanmerking komen voor een dergelijk oppluspakket. Deze woningen worden de komende vijf jaar voorzien van het pakket. De huurders van Centrada waarderen deze dienstverlening met een gemiddeld rapportcijfer van bijna 9,0.

Meneer en mevrouw Hofman wonen met veel plezier in hun huurwoning aan de Stadhuisstraat. Ze hoefden daarom niet lang na te denken over het aanbod van Centrada om gratis het woongemak en de veiligheid van hun woning te laten verbeteren, zodat zij - ook op latere leeftijd – nog veilig en comfortabel in hun huurwoning kunnen wonen.

Oppluspakket
Centrada biedt het zogenaamde oppluspakket aan met het oog op de vergrijzing. Het aantal 75-plussers neemt de komende jaren toe. Daarbij komt dat door het scheiden van wonen en zorg steeds meer mensen met een zorgvraag thuis blijven wonen en daar zorg ontvangen. Dankzij het oppluspakket kunnen bewoners langer in hun woning kunnen blijven wonen. Ook als ze op oudere leeftijd beperkingen krijgen. Meneer Hofman: “In de voorbeeldwoning van Centrada kregen we een idee van de mogelijkheden die het pakket biedt. Dat zag er allemaal goed uit.” Hoewel het echtpaar nog vrij jong is, besloten ze gebruik te maken van het aanbod van Centrada. “Ook met het oog op de langere termijn” voegt mevrouw Hofman toe. “We wonen hier net een half jaar, maar willen hier absoluut niet meer weg.” 

Antislipvloer
“Voordat we in de woning trokken was veel al gedaan”, vertelt mevrouw Hofman. “Er waren een nieuwe keuken en badkamer geplaatst. De antislipvloer in de badkamer, onderdeel van het oppluspakket, zat er al in. Later zijn daar de éénhendelkraan, de thermostaatkranen, de verhoogde toiletpot, de nieuwe deurklinken en de veiligheidshendels aan de ramen bij gekomen. De koolmonoxidemelder komt nog.” De vakmannen van Plegt-Vos voerden de werkzaamheden snel, goed en netjes uit, zo weet mevrouw Hofman uit ervaring. “s Ochtends om acht uur startten ze met vier personen en rond twaalf uur waren ze klaar. Nadat het werk was gedaan, werd alles netjes opgeruimd.”

Thermostaatkraan
Het stel is erg blij met het resultaat. Meneer Hofman: “Douchen met een thermostaatkraan is veel prettiger. Je kunt snel onder de douche, hij is zuinig met water en je kunt kiezen of je een grote of een kleine straal wilt.”

Meer huurders van Centrada hebben enthousiast gereageerd op het aanbod. Alleen al dit jaar meldden 170 huurders zich aan voor een oppluspakket. In totaal selecteerde Centrada een kleine 700 huurwoningen die de komende vijf jaar worden opgeplust. Daarmee speelt Centrada in op de maatschappelijke ontwikkeling waarbij ouderen steeds langer zelfstandig blijven wonen.

 

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software