zonnepanelen_1

Veel interesse voor zonnepanelen onder huurders Schouw West

8 oktober 2014

Circa 40 huurders uit Schouw West, die van Centrada een aanbod hebben gekregen om zonnepanelen te laten installeren, maakten gisteren van de mogelijkheid gebruik om hun vragen te stellen of hun maandelijkse voordeel te laten berekenen. De eerste huurders hebben inmiddels aangegeven graag van het aanbod gebruik te willen maken.

Centrada heeft duurzaamheid en energiebesparing hoog in het vaandel staan. Niet alleen omdat dit beter is voor het milieu, maar ook omdat het de huurder scheelt in de portemonnee. Met zonnepanelen kunnen huurders zelf groene stroom opwekken en besparen op hun energierekening. De huurder betaalt maandelijks een vergoeding voor de panelen aan Centrada in de vorm van een huurverhoging. Centrada heeft berekend dat de huurder met de zonnepanelen ongeveer tien euro per maand meer bespaart op de energierekening dan hij betaalt aan vergoeding en dus circa 120 euro per jaar overhoudt. Hoeveel de huurder daadwerkelijk overhoudt, is ook afhankelijk van het stroomverbruik van de huurder en of de huurder huurtoeslag ontvangt. Daarom kunnen de aangeschreven huurders door Centrada hun persoonlijke financiële voordeel laten berekenen op basis van hun stroomverbruik en hun eventuele huurtoeslag. Komende donderdag 9 oktober van 15.00 tot 19.00 uur is daarvoor nog gelegenheid in Hanzeborg.

Het aanbod van Centrada aan 400 huurders van eengezinswoningen in de wijk Schouw West om zonnepanelen te laten installeren, maakt deel uit van een aantal proefprojecten die Centrada start om te onderzoeken op welke manier zij haar huurwoningen het beste duurzamer en energiezuiniger kan maken. Dit aanbod geldt voorlopig alleen voor huurders in Schouw West van wie de woning geschikt is voor zonnepanelen. Afhankelijk van de ervaringen kijkt Centrada volgend jaar of zij ook aan huurders in andere wijken een vergelijkbaar aanbod kan doen. 

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software