zonnepanelenopdakSchouw

Vervolg succesvol zonnepanelenproject in Punter en Waterwijk

9 september 2015

Na de succesvolle pilot in de Schouw, krijgt het zonnepanelenproject van Centrada dit najaar een vervolg in de Punter en de Waterwijk. In totaal ontvangen bijna 1.000 huurders van eengezinswoningen in de genoemde wijken een aanbod van Centrada in samenwerking met Zonneplan voor het laten plaatsen van zonnepanelen. Hiermee besparen zij minimaal € 120,- per jaar op hun woonlasten.

In de Schouw, de wijk waar Centrada gestart is met het aanbieden van zonnepanelen, hebben in totaal 80 huurders zonnepanelen laten plaatsen. In de komende weken ontvangen de huurders van eengezinswoningen in de Punter en Waterwijk een aanbod. Met de zonnepanelen besparen de huurders minimaal € 120,- per jaar op hun woonlasten. Voor huurders die huurtoeslag ontvangen, is het voordeel vaak nog groter.

Direct profiteren van zonne-energie
De huurders die in aanmerking komen voor zonnepanelen, ontvangen een brief met een folder. Op een persoonlijke pagina op een speciaal daarvoor ingerichte website kunnen zij vervolgens de aanbieding van Centrada en Zonneplan bekijken. Ook is er een speciaal informatienummer opengesteld waar de huurders terecht kunnen voor informatie. Als huurders zich snel opgeven, worden de panelen nog in 2015 geplaatst. De installatie van de panelen duurt slechts een dag. Huurders profiteren daarmee direct van de zonne-energie, terwijl de huurverhoging pas per 1 maart 2016 ingaat. Op zaterdag 12 september, op de Open Dag van het Huren kunnen geïnteresseerden tussen 10.00 en 14.00 uur terecht op het kantoor van Centrada aan de Wigstraat 18 voor meer informatie over de zonnepanelen.

Duurzame woningen
Centrada heeft duurzaamheid en energiebesparing hoog in het vaandel staan. Niet alleen omdat dit beter is voor het milieu, maar ook omdat het de huurder scheelt in de portemonnee. Daarom start Centrada de komende jaren in een aantal wijken proefprojecten waarbij maatregelen worden getroffen die ervoor zorgen dat de woningen minder energie verbruiken en energie gaan produceren. Het aanbieden van zonnepanelen aan huurders in de Schouw, Punter en Waterwijk is een dergelijk proefproject.

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software