Voorkom inbraak of oplichting: wees alert!

29 januari 2013

We denken allemaal dat het ons niet overkomt, maar het gebeurt vaker en dichterbij dan we denken: insluipingen of oplichting. Wees alert!

Insluipers zijn mensen die waardevolle spullen uit uw huis halen als u bijvoorbeeld in de tuin werkt of even de deur uit bent om boodschappen te doen. Dieven maken van de gelegenheid gebruik om uw woning binnen te komen via openstaande ramen of deuren.

Het is daarom belangrijk om ramen en deuren op slot te doen als u weggaat, ook al is het maar even. Hierdoor verkleint u de kans om slchtoffer te worden van ‘flipperen’, waarbij inbrekers een stukje plastic gebruiken om het slot open te breken. Ook is het verstandig om de sleutel uit het slot te halen. Zo krijgen zogenaamde gaatjesboorders, die gaatjes in raam- of deurkozijnen boren om daarna de deur van slot te halen of de hendel van het raam omhoog te kunnen zetten, geen kans om deuren of ramen te openen.

Pas op! Onbestelde pakjes
Daarnaast willen we u wijzen op een oplichttruc die de laatste tijd vaak wordt toegepast. Daarbij worden ongeadresseerde pakjes door een koeriersdienst bij u afgeleverd. Zodra u het pakketje in ontvangst neemt, komt in de meeste gevallen iemand bij u aan de deur om het (foutief afgeleverde) pakketje op te komen halen. Geeft u het pakje mee, dan krijgt u vervolgens een rekening voor de spullen die in het pakketje zaten. Wees dus alert en neem geen pakketten in ontvangst als u niets besteld heeft of als er geen of een verkeerde naam op staat.

 

 

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software