Gjalt Dijkstra, sociaal wijkbeheerder bij Centrada overhandigt bos bloemen aan initiatiefnemer tuinenproject Hemmeland

Voortuin jongerenwoningen opgeknapt dankzij Beter Buurt Bijdrage

16 november 2012

Sinds 2010 bestaat de Beter Buurt Bijdrage. Ideeën van bewoners om de buurt of woonomgeving leuker, gezelliger of netter te maken, worden hieruit gefinancierd. Recent werd een idee van bewoners van de jongerenwoningen aan de Hemmeland uitgevoerd. De voortuin van de jongerenwoning werd opgeknapt en bewoners sloegen de handen ineen om ervoor te zorgen dat hun tuin er netjes uit blijft zien.

Anneloes, de initiatiefnemer, vertelt: 'Ik woon hier sinds maart dit jaar. Toen ik deze zomer samen met mijn vriend op het balkon zat en we samen naar de voortuin keken, zagen we alleen maar prikkelbosjes en een looppad. Niet echt een leuk uitzicht. Vervolgens heb ik Centrada gebeld om te vragen of er misschien mogelijkheden waren om de tuin opknappen.' Anneloes verzamelde handtekeningen van de andere bewoners en maakte een ontwerp voor de voortuin. De bewoners ontvingen een Beter Buurt Bijdrage waarmee de tuin werd leeggehaald en vervolgens bestraat. Van het overgebleven geld kochten de bewoners bezems, stoffer en blik, een snoeischaar en een sneeuwschuiver. Ook hebben ze de afspraak gemaakt gezamenlijk de tuin netjes te houden.

Anneloes: 'Van de andere bewoners uit de straat krijgen we veel leuke reacties. En ik ben heel blij dat we komende zomer lekker met de buren buiten kunnen zitten in onze tuin.'

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software