Vragen over de aanleg van Glasvezel

23 oktober 2014

Recent is Reggefiber gestart met de aanleg van glasvezel in de Atolwijk. Bij de aanleg van het netwerk werkt Reggefiber nauw samen met Centrada. In de afgelopen weken heeft onze Klantenservice verschillende huurders gesproken die vragen hebben over de aanleg van het netwerk. Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen en de antwoorden.

Ben ik verplicht mee te doen?  
Nee, maar Centrada raadt wel aan om toestemming te geven voor de aanleg van het gratis glasvezelmodem. Dit is in de periode dat Reggefiber bezig is met aanleggen namelijk gratis. Wilt u over een poosje pas glasvezel en moeten de kabels op een later tijdstip naar de woning worden getrokken, dan kunnen hier kosten voor in rekening gebracht worden. De monteur en graafploeg moeten dan namelijk speciaal voor die aansluiting terug komen.

Zijn er voor mij kosten verbonden aan de aanleg van glasvezel?
De aanleg van glasvezel vergt enorme investeringen. Daarom komt het glasvezelnetwerk van Reggefiber in eerste instantie in gebieden en steden waar de bewoners het daadwerkelijk gaan gebruiken. Daarbij is een kritische grens bepaald. Als 30% van de huishoudens binnen het aansluitgebied een glasvezelabonnement neemt bij één van de deelnemende serviceproviders zal met de aanleg van glasvezel worden begonnen. In de Waterwijk is deze kritische grens van 30% al behaald. Daarom start Reggefiber hier met aanleggen van het glasvezelnetwerk. De aansluiting is kosteloos, net als een glasvezelmodem in de woning. Wanneer een bewoner toestemming geeft voor het glasvezelmodem als Reggefiber in de wijk aan het werk is, hoeft de bewoner geen kosten voor de aansluiting te betalen. Van de aansluiting kan pas gebruik gemaakt worden als iemand een abonnement neemt bij een van de serviceproviders die ook diensten aanbiedt over het glasvezelnetwerk van Reggefiber.

Hoe heet het bedrijf dat de aanleg doet?
Reggefiber verzorgt de aanleg van het glasvezelnetwerk. Dit doen zij in samenwerking met een (aantal) aannemer(s). In Lelystad wordt gewerkt met A. Hak Telecom, BAM Infra en Fiber4ALL. Deze aannemers maken soms gebruik van onderaannemers.

Hoe kan ik met het bedrijf in contact komen?
Op de website van Reggefiber staat het telefoonnummer voor bewoners uit Lelystad. Omdat Reggefiber in meerdere wijken in verschillende fasen aanwezig is, hebben zij een algemene landingspagina: www.eindelijkglasvezel.nl/lelystad. Hier kunt u op de wijk klikken (via het kaartje of via de links) waar u woont. Dan komt u uit op de wijkgerichte pagina. Er kan ook een e-mail gestuurd worden naar: lelystad@reggefiber.nl

 

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software