waterspaarders

WaterSpaarders roept op tot korter douchen

7 september 2015

Op 4 september was het Nationale WaterSpaarders Dag. De dag begon met het bekend maken van de WaterSpaarders Straat Enquête, waaruit bleek dat 72% van de ondervraagden langer dan vijf minuten doucht.
WaterSpaarders wil heel Nederland aanzetten tot energie besparen via simpele acties, zoals niet langer dan vijf minuten douchen. Het terugbrengen van onze gemiddelde douchetijd van negen naar vijf minuten (een besparing van vier minuten) door alle Nederlanders staat jaarlijks gelijk aan de CO2 uitstoot van 760.000 auto’s en 77.000 Olympische zwembaden vol met warm water. Een gezin van vier personen bespaart daarmee zo’n € 220,00 per jaar.

WaterSpaarders is een initiatief van kinderen, leerkrachten samen met het Wereld Natuur Fonds, Unilever en de Missing Chapter Foundation en wordt mede mogelijk gemaakt door Vitens, Eneco, Stayokay, Vewin, Unie van Waterschappen, Scouting Nederland, Natuur & Milieu, Nudge en Zorn. Samen willen deze organisaties alle kinderen in Nederland helpen om iedereen in Nederland minder warm water te laten gebruiken. Kinderen zijn zeer begaan met de natuur en willen iets concreets doen voor de aarde. Door minder warm water te gebruiken, verspillen we minder energie, wat de uitstoot van CO2 verlaagt. Meer informatie vindt u op www.waterspaarders.nl.

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software