IMG_1212

Wethouder Fackeldey opent nieuwbouwcomplex Waterwijzer van Centrada

4 september 2013

Nog geen negen maanden na de start van de bouw, opende wethouder Fackeldey vandaag nieuwbouwcomplex de Waterwijzer. De bewoners van het veertig appartementen-tellende complex hebben in de zomermaanden hun intrek genomen. De Waterwijzer is het vijfde nieuwbouwcomplex dat in 2013 door Centrada is opgeleverd. Een unicum in deze tijd van economische recessie waarin landelijk gezien het aantal nieuwbouwprojecten dat gerealiseerd wordt, historisch laag is.

Door de realisatie van onder andere de Waterwijzer, vergroot Centrada het woningaanbod in Lelystad. Hierdoor ontstaat niet alleen meer keuzevrijheid voor woningzoekenden, het bevordert ook de doorstroming binnen Lelystad. Dit heeft weer een positief effect op de wachtlijst voor een sociale huurwoning. 

De Waterwijzer bevindt zich in het gebied nabij het winkelcentrum Lelycentre. In de komende jaren wordt deze ‘kantoren-zone’ grotendeels getransformeerd naar woningbouw. Naast de hoogbouw worden er vierenvijftig grondgebonden koopwoningen gerealiseerd. Deze koopwoningen zijn in verschillende typen verkrijgbaar vanaf € 121.900,- vrij op naam waarbij de grond naar keuze van de koper in erfpacht kan worden uitgegeven.

V.O.F. het Maerlanthuis, een combinatie van Van Wijnen Projectontwikkeling Noord B.V. en LATEI, ontwikkelde het project waar voorheen het kantoorpand De Waterwijzer stond. De bouw is in nog geen zeven maanden gerealiseerd door Van Wijnen Lelystad B.V.

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software