IMG_4573

Woonlocatie Rode Klif feestelijk geopend

28 november 2017

Op donderdag 23 november is de verbouwde woonlocatie van InteraktContour in het Rode Klif feestelijk geopend. Op de begane grond van het Rode Klif wonen mensen met hersenletsel zelfstandig, maar zij kunnen 24 uur per dag een beroep doen op zorg en ondersteuning.

Wethouder Janneke Sparreboom was bij de opening aanwezig. Zij feliciteerde InteraktContour met deze mooie woonlocatie en gaf aan blij te zijn met deze woonlocatie voor mensen met hersenletsel als onderdeel van het zorgaanbod in Lelystad.

De opening vond plaats in aanwezigheid van bewoners, hun naasten en medewerkers. Ook relaties uit het professionele netwerk waren aanwezig. Tijdens de openingsceremonie onthulde Henk Kremers, woonachtig bij InteraktContour in Lelystad sinds de opening in 1992, de nieuwe naam van de woonlocatie: het Rode Klif. Hierna kregen de ruim 120 aanwezigen een optreden te zien van theatergroep Hoofdzaak. Zij deelden op  verrassende wijze hun eigen verhaal en ervaringen met niet-aangeboren hersenletsel. Vervolgens was er gelegenheid om de woonlocatie te bekijken.

Moderne, zelfstandige appartementen
De verbouwing heeft ruim een jaar geduurd en behalve modernisering van de appartementen is het de locatie uitgebreid van 18 naar 41 appartementen. Ieder appartement heeft een woonkamer met keukenblok, een aparte slaapkamer en aparte badkamer. De gezamenlijke ruimtes bieden de mogelijkheid om andere mensen te ontmoeten, samen te eten of om deel te nemen aan gezamenlijke activiteiten.

Blij met m’n nieuwe appartement
“Door een hersenbloeding heb ik problemen met mijn spraak en zijn mijn rechterarm en –been verlamd. Daardoor heb ik bij bepaalde dingen hulp nodig. Toen ik alleen kwam te staan ben ik op advies van mijn kinderen bij InteraktContour gaan wonen. Ik woon zelfstandig en krijg hulp waar ik die nodig heb. Ik ben erg blij met mijn nieuwe appartement. Het is erg mooi en ruim, en voorzien van een prachtige badkamer” vertelt Jannie die sinds een aantal jaren op het Rode Klif woont.

Er is altijd íets mogelijk
In Flevoland hebben naar schatting 12.000 mensen te maken met de gevolgen van niet aangeboren hersenletsel. Ze hebben bijvoorbeeld een beroerte, hersenoperatie of ongeval gehad waardoor zij problemen ervaren zoals vermoeidheid, afasie, geheugenproblemen, moeite met plannen en structureren. Hersenletsel kan iedereen overkomen en verandert je leven ingrijpend. Toch is er altijd íets mogelijk. Daar richt InteraktContour zich op met behandeling, begeleiding, dagbesteding en 24-uurs zorg.

Afgelopen zaterdag kregen de overige bewoners van het Rode Klif en direct omwonenden de kans om de nieuwe woonlocatie te bezichtigen.

 

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software