zonnepanelen

Zonnepanelen voor 400 huurders Schouw West

3 oktober 2014

Centrada start de komende jaren een aantal proefprojecten om te onderzoeken op welke manier zij haar huurwoningen het beste duurzamer en energiezuiniger kan maken. Zo doet zij huurders van 400 eengezinswoningen in de wijk Schouw West een aanbod om zonnepanelen te laten installeren. Centrada wil met de proefprojecten duurzaamheid en milieubewustzijn stimuleren en de woonlasten van huurders beperken. 

Duurzame woningen
Centrada heeft duurzaamheid en energiebesparing hoog in het vaandel staan. Niet alleen omdat dit beter is voor het milieu, maar ook omdat het de huurder scheelt in de portemonnee. Daarom start Centrada de komende jaren in een aantal woningen proefprojecten waarbij maatregelen worden getroffen die ervoor zorgen dat de woningen minder energie verbruiken en energie gaan produceren. Het aanbieden van zonnepanelen aan huurders is een dergelijk proefproject. Dit aanbod geldt voorlopig alleen voor huurders in Schouw West van wie de woning geschikt is voor zonnepanelen. Afhankelijk van de ervaringen kijkt Centrada volgend jaar of zij ook aan huurders in andere wijken een vergelijkbaar aanbod kan doen. 

Verdienen aan de zon
Met zonnepanelen kunnen huurders zelf groene stroom opwekken en besparen op hun energierekening. De huurder betaalt maandelijks een vergoeding voor de panelen aan Centrada in de vorm van een huurverhoging. Met de zonnepanelen bespaart de huurder tien euro per maand meer op de energierekening dan hij betaalt aan vergoeding. Op die manier houdt de huurder 120 euro per jaar over. 

Verbruik en rendement monitoren
De huurder heeft geen omkijken naar de zonnepanelen, want Centrada regelt alles: van installatie van de zonnepanelen tot en met beheer en onderhoud. Bovendien krijgen de huurders die voor zonnepanelen kiezen een zogenoemde slimme verbruiksmeter. Daarmee kunnen zij hun eigen stroomverbuik én de opbrengst van de panelen bijhouden.

Persoonlijk aanbod
Bijna alle huurders van eengezinswoningen in Schouw West hebben een brief van Centrada ontvangen met een persoonlijk aanbod. Hoeveel de huurder daadwerkelijk overhoudt, is ook afhankelijk van het stroomverbruik van de huurder en of de huurder huurtoeslag ontvangt. Daarom kunnen de aangeschreven huurders door Centrada hun persoonlijke financiële voordeel laten berekenen op basis van hun stroomverbruik en hun eventuele huurtoeslag.

webdesign door ipsis b.v.
LiveZilla Live Chat Software