Bouw ‘Wonen bij LARS’ van start

Op woensdag 16 september werd in Campus Zuid de eerste paal van het woonproject ‘Wonen bij LARS’ geslagen. Centrada gaat hier 152 verplaatsbare woningen realiseren, bedoeld voor mensen die met spoed op zoek zijn naar woonruimte. Naar verwachting worden de eerste woningen nog dit jaar opgeleverd. Belangstellenden kunnen via de website van Centrada reageren op de woningen.

Van de fabriek naar de bouwlocatie
In opdracht van Centrada gaat aannemer Jan Snel de 152 woningen realiseren, verdeeld over drie compacte woongebouwen. De afgelopen maanden zijn de woningen al deels gefabriceerd in de fabriek. De woningen worden op de bouwlocatie samengevoegd en voorzien van leidingwerk en elektra. De woningen worden zeer compleet afgewerkt, met hoogwaardige vloer- en wandafwerking, raambekleding en buitenzonwering. De keuken wordt standaard voorzien van een kookplaat en afzuigkap. Voor meer informatie over de woningen kunt u terecht op www.wonenbijlars.nl.

Sociale mix aan bewoners
Wonen bij LARS moet gaan voorzien in de huisvestingsbehoefte van diverse aan Lelystad gebonden sociale doelgroepen.. Zo zal Centrada hier naast spoedzoekers ook statushouders en EU-werkers huisvesten. Centrada zoekt huurders die in deze omgeving prettig samen kunnen wonen. In verband met de leefbaarheid vindt de woningtoewijzing plaats op basis van een motivatiegesprek. Kandidaat-huurders worden uitgenodigd op volgorde van loting. Inschrijftijd speelt binnen dit project geen rol. De eerste reeks motivatiegesprekken hebben inmiddels plaatsgevonden.

Belangstellenden
Tot en met zondag 20 september kunnen belangstellenden nog reageren op de laatste reeks woningen uit het tweede woongebouw. Tussen 28 september en 1 november kan men reageren op de woningen uit woongebouw drie. Om voor deze woningen in aanmerking te komen, is een inschrijving als woningzoekende bij Centrada noodzakelijk. Inschrijven kan via de website van Centrada en kost jaarlijks € 15,00.