Centrada bouwt eerste 27 appartementen in Campus Midden

Woningcorporatie Centrada gaat 27 nieuwe huurappartementen bouwen aan de Grietenij in Lelystad. Dit woongebouw is het eerste van zeven complexen in Campus Midden – het terrein tussen het politiebureau en de Grietenij. De bouw zal in november 2021 van start gaan en naar verwachting zijn de nieuwe appartementen aan de Grietenij medio 2022 gereed. Plegt-Vos uit Assen gaat de woningen voor Centrada realiseren. Op 15 april jl. vond hiervoor het tekenmoment plaats.

Ontwikkeling Campus Midden
Campus Midden is het terrein tussen het politiebureau en de Grietenij. Hier worden in totaal ongeveer 300 appartementen in een aantrekkelijk en mooi vormgegeven nieuw woongebied gerealiseerd. De toewijzing van deze bouwlocatie voor 300 reguliere sociale huurwoningen is onderdeel van de afspraak die Centrada en de gemeente vorig jaar hebben gemaakt over het nieuwbouwproject Wonen bij LARS.

Wachttijd woningzoekenden inkorten
De appartementen worden verdeeld over in totaal zeven woongebouwen. Deze verschillende woongebouwen worden in de komende vier jaar (2021 – 2024) één voor één gebouwd en opgeleverd. Centrada en de gemeente Lelystad ontwikkelen deze bouwplannen op dit moment samen. “De woningnood in Lelystad is groot. Door de ontwikkeling van dit gebied tot een nieuw en aantrekkelijk woon- en verblijfsgebied, kunnen we verschillende doelgroepen betaalbare en passende woonruimte bieden. We willen zo de wachttijd voor onze woningzoekenden inkorten”, licht Ronald Gouwerok, manager Vastgoed bij Centrada, toe.

Natuurlijke aansluiting bij bestaande woongebouw
Er is gekozen voor een hoogwaardig en eigentijds ontwerp waarbij gebruik wordt gemaakt van duurzame en mooie materialen. Het complex aan de Grietenij zal verder qua vorm, bouwstijl en architectuur op een natuurlijke manier aansluiten bij het bestaande woongebouw aan de Grietenij. Samen met de gemeente wordt gewerkt aan een plan voor het aanleggen en inrichten van de parkeerplaatsen en het groen, zodat een mooi geheel ontstaat. De appartementen worden duurzaam gebouwd en zijn geschikt voor een brede doelgroep. Naar verwachting zijn de nieuwe appartementen aan de Grietenij eind 2022 gereed.