Centrada start met oplevering woningen ‘Wonen bij LARS’

Woningcorporatie Centrada is begonnen met de oplevering van het woonproject ‘Wonen bij LARS’. De in totaal 152 verplaatsbare woningen zijn speciaal gebouwd voor mensen die met spoed op zoek zijn naar woonruimte. De 52 appartementen van woongebouw één worden vanaf 28 december opgeleverd aan de nieuwe bewoners. De appartementen in woongebouwen twee en drie volgen begin 2021.

Tijdelijke voorzieningen
Om in december op te kunnen leveren maakt Centrada gebruik van tijdelijke voorzieningen. Dat is nodig omdat de nutsbedrijven de definitieve aansluiting voor stroom, internet en televisie nog niet hebben aangesloten. Deze bedrijven hanteren hun reguliere traject en doorlooptijd, die nog niet is afgestemd op snelle bouw. Door het gebruik van tijdelijke voorzieningen kunnen de eerste bewoners nog dit jaar verhuizen naar hun nieuwe woning.

Martine Visser, directeur-bestuurder Centrada: “Wonen bij LARS biedt een betaalbare oplossing voor woningzoekenden die met spoed op zoek zijn naar woonruimte. Centrada heeft samen met de gemeente alles in het werk gesteld om de eerste woningen nog dit jaar op te leveren. We zijn blij en trots dat dit is gelukt en wensen alle nieuwe bewoners heel veel woonplezier.”

Samen werken aan prettig wonen
Samen thuis is het doel dat Centrada heeft bij Wonen bij LARS. De woningcorporatie wil bewoners niet alleen een fijn huis bieden, maar ook een thuis. Een community waar men naar elkaar omkijkt en van elkaar kan leren. Centrada heeft gezocht naar huurders die in deze omgeving prettig samen kunnen wonen en van Wonen bij LARS een succes willen maken.

Een enthousiaste nieuwe bewoner: “Ik kijk al heel lang uit naar een eigen plekje, die heb ik nu eindelijk gevonden. De woning is klein, maar fijn. Omdat hij volledig afgewerkt wordt opgeleverd kan ik gelijk verhuizen. Daar ben ik blij mee.”

Bewoners denken mee over inrichting woonomgeving
Rondom de drie woongebouwen is veel ruimte. Hoe deze precies wordt ingericht is nog niet bekend. De nieuwe bewoners hebben de mogelijkheid om mee te denken over de inrichting van de openbare ruimte. De eerste inventarisatie van de wensen en behoefte is inmiddels gedaan. Centrada blijft met de bewoners in gesprek en maakt samen plannen. De woningcorporatie hoopt zo de woonomgeving zoveel mogelijk naar wens van de bewoners in te kunnen richten.

Meer informatie over dit woonproject kunt u vinden op www.wonenbijlars.nl.