Centrada verwelkomt nieuwe bewoners De Wadloper

In opdracht van woningcorporatie Centrada realiseerde Ter Steege Bouw het woongebouw De Wadloper aan de Waddenlaan in Lelystad. Op 4 november 2021 ontvingen de eerste huurders de sleutel van hun nieuwbouwappartement. Mevrouw Van Heumen heeft veel zin in haar nieuwe avontuur aan de Waddenlaan.

Een doorstroomwoning
Mevrouw Van Heumen woont nu nog in een fijne eengezinswoning in de Schouw. Maar toen ze een mailing van Centrada voorbij zag komen over doorstroomwoningen in De Wadloper, greep ze haar kans. “Ik heb een grote hobby: kunstschilderen”, vertelt ze. Dat doet ze nu op haar zolder. “Maar elke keer die trap op en af valt me steeds zwaarder.” In haar nieuwe gelijkvloerse appartement in De Wadloper heeft ze straks een fijne, lichte kamer waar ze haar hobby kan uitoefenen. Wat ook mee heeft gewogen in de beslissing om met voorrang te verhuizen naar dit nieuwbouwproject was haar tuin. “Ik ga toch lichamelijk wat achteruit en nu ben ik vaak na twee dagen tuinieren twee dagen ‘uitgeschakeld’. Ik zal het zeker gaan missen want ik ben dol op de tuin maar als het niet meer gaat, dan moet je eerlijk tegen jezelf zijn.”

Gezamenlijke binnentuin brengt mensen samen
Het U-vormige gebouw omsluit een binnentuin die doorloopt in de parkzone van het gebied.
“We hebben er bij dit nieuwbouwproject bewust voor gekozen om de bewoners een mooie, groene tuin te geven waar ze elkaar kunnen ontmoeten en heerlijk kunnen genieten van de buitenruimte. Hiermee willen we de sociale binding in dit woongebouw stimuleren”, licht Ronald Gouwerok, manager Vastgoed bij Centrada, toe.

Twee- en driekamerappartementen
Het nieuwe woongebouw bestaat uit 45 twee- en driekamerappartementen van elk ongeveer 70 m2. De Wadloper is een gasloos woongebouw met energielabel A. Op het dak zijn zonnepanelen geplaatst. Door de aanwezigheid van een lift en een oplaadpunt in eigen berging voor scootmobiel of elektrische fiets, zijn deze woningen levensloopbestendig.