Centrada verwelkomt nieuwe bewoners in het Olmenkwartier

Woningcorporatie Centrada heeft 20 ruime eengezinswoningen opgeleverd in het Olmenkwartier in de Lelystadse wijk Warande. De woningen zijn gefaseerd opgeleverd aan de nieuwe bewoners. Op donderdagochtend 18 februari ontvingen de laatste bewoners de sleutel van hun woning. Mevrouw Kalwij en haar gezin waren eerder deze maand al aan de beurt. Centrada legde dit bijzondere moment vast op de gevoelige plaat.

Blij met de nieuwe woning
Mevrouw Kalwij verhuist samen met haar partner en zoontje vanuit Almere naar het Olmenkwartier. Het gezin is blij met de nieuwe woning: "We kijken er ontzettend naar uit om te verhuizen, het voelde eigenlijk direct goed. Het is een mooie nieuwbouwwoning, in een leuke wijk. En heel belangrijk: dicht bij vrienden en familie! Ik ben blij dat ik terug ben in Lelystad. Ik voel me hier thuis. Het is een nieuwe start in een voor mij vertrouwde omgeving. Ik denk dat we het hier heel erg naar ons zin gaan krijgen."

Energiezuinig en betaalbaar
Het nieuwbouwproject Olmenkwartier bestaat uit 20 ruime eengezinswoningen. De woningen van circa 118 m2 hebben drie slaapkamers en een zolder die te bereiken is via een vaste trap. Vier tuitwoningen zijn speciaal bedoeld voor doorstromers met een middeninkomen. Deze woningen hebben een extra slaapkamer op zolder en zijn luxer uitgevoerd. Door subsidie kon Centrada de woningen in het Olmenkwartier tijdelijk tegen een extra lage starthuur aanbieden aan de eerste huurders.

De woningen zijn duurzaam, gasloos en goed geïsoleerd zodat de nieuwe bewoners zo comfortabel mogelijk kunnen gaan wonen. Ook zijn ze aangesloten op het stadswarmtenet. Kortom, veel slimme voorzieningen die leiden tot lagere kosten voor de huurder. Zo blijven de woningen betaalbaar. Niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst.

Razendsnelle realisatie
Fijn Wonen, het woonproduct van Van Wijnen, heeft de woningen in opdracht van Centrada gerealiseerd. Dit gebeurde in slechts enkele maanden. Omdat een groot deel van de woningen regelrecht uit de fabriek komt, konden ze op locatie snel in elkaar gezet worden. Hierdoor was de bouwtijd kort en zijn de bouwkosten relatief laag.