Eenmalige huurverlaging voor huurders met een laag inkomen

In 2021 kunnen huurders van een sociale huurwoning met een relatief hoge huur en een laag inkomen eenmalig een huurverlaging krijgen. Dat heeft de overheid bepaald. Huurders die op basis van hun inkomen in aanmerking komen ontvangen uiterlijk 31 maart bericht. U hoeft hier niets voor te doen.

U ontvangt uiterlijk 31 maart automatisch bericht als u voldoet aan de voorwaarden
Of u in aanmerking komt voor de eenmalige huurverlaging hangt af van uw huur, het (gezamenlijk) inkomen over 2019 en de samenstelling van uw huishouden. Wij horen van de Belastingdienst of u voldoet aan de voorwaarden. Is dit het geval? Dan krijgt u de huurverlaging vanzelf. U hoeft hier niets voor te doen. Hoeveel huurverlaging u precies krijgt, hangt af van de hoogte van uw (netto) huur.

Wie komt in aanmerking voor de huurverlaging?

Denkt u aan alle voorwaarden te voldoen, maar ontvangt u in maart geen bericht?
Dan kan het zijn dat uw netto huur lager is dan in de voorwaarden staat. Of uw (gezamenlijk) inkomen niet voldoet. Is uw inkomen in 2020 aanzienlijk minder dan in 2019? Dan kan het zijn dat u toch in aanmerking komt. In dit geval kunt u de huurverlaging zelf aanvragen bij Centrada. Begin april komt op onze website te staan hoe dit moet.