Eerste appartementen Wonen bij LARS vanaf 22 juni online

Centrada gaat in het Campusgebied 152 verplaatsbare woningen realiseren onder de naam ‘Wonen bij LARS’. Op maandag 22 juni starten wij met het gefaseerd adverteren van deze huurwoningen, bedoeld voor mensen die met spoed op zoek zijn naar woonruimte. Belangstellenden kunnen via de website van Centrada reageren op de woningen.

Volwaardige appartementen met één of twee kamers
De 152 woningen worden verdeeld over drie compacte woongebouwen. Dit zijn kleine volwaardige appartementen van zo’n 22 tot 36 m², met één of twee kamers. De woningen zijn zeer compleet afgewerkt. Op het terrein komt tussen de drie woongebouwen een paviljoen met een activiteitenruimte, wasserette en terras. Voor meer informatie over de woningen kunnen belangstellenden terecht op www.wonenbijlars.nl.

Samenstelling bewoners sleutel tot succes
Wonen bij LARS moet gaan voorzien in de huisvestingsbehoefte van diverse aan Lelystad gebonden sociale doelgroepen. Zo zullen er naast spoedzoekers ook statushouders en EU-werkers worden gehuisvest. Centrada zoekt huurders die in deze omgeving prettig samen kunnen wonen en van Wonen bij LARS een succes willen maken. Huurders die de handen uit de mouwen willen steken, kunnen hier een extra zakcentje mee verdienen.

Betaalbaar wonen zonder inschrijftijd
De woningen zijn beschikbaar voor één- tot driepersoonshuishoudens met een inkomen tot € 58.500. De huurprijzen starten vanaf € 476,65 per maand exclusief servicekosten. Binnen dit project speelt de inschrijftijd van woningzoekenden geen rol. In verband met de leefbaarheid vindt de woningtoewijzing plaats op basis van een motivatiegesprek. Kandidaat-huurders worden op volgorde van loting uitgenodigd.

Belangstelling
Van 22 tot en met 28 juni 2020 biedt Centrada de eerste zeven woningen aan via www.centrada.nl. In juli en augustus volgen de overige 25 woningen van het eerste woongebouw. Om voor deze woningen in aanmerking te komen, is een inschrijving als woningzoekende bij Centrada noodzakelijk. Inschrijven kan via de website van Centrada en kost jaarlijks € 15. De eerste nieuwe huurders ontvangen naar verwachting eind 2020 de sleutel van hun woning.