Grip op uw geld

Welke rekening is nou wel betaald en welke nog niet? Hoe ga ik überhaupt alle rekeningen kunnen betalen deze maand? Zit u in zo'n situatie dat u het overzicht even niet meer hebt? Dan is het goed om te weten dat er verschillende mogelijkheden zijn om u te helpen weer grip op uw geld te krijgen. Hieronder hebben we er een aantal op een rij gezet.

Maandelijks meer kunnen besteden?
Zorg ervoor dat u geen geld laat liggen!
Heeft u moeite om iedere maand rond te komen? Misschien heeft u recht op toeslagen of gemeentelijke regelingen. Dat kunt u eenvoudig bekijken op de website van het Nibud Bereken uw recht. Vul een aantal gegevens in zoals uw geboortedatum, salaris, huur en geef aan of u kinderen heeft. U ziet dan meteen waar u recht op heeft. Bijvoorbeeld huurtoeslag, zorgtoeslag, kindgebonden budget of bijzondere bijstand.

Komt u er zelf niet uit? Vraag bij Centrada dan gratis een onafhankelijk adviesgesprek aan met een medewerker van de Voorzieningenwijzer.

Huurachterstand? Meteen bellen!
Kunt u uw huur niet op tijd betalen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met één van onze incassoconsulenten. Samen met u zoeken we naar een passende oplossing. We zijn dagelijks bereikbaar op telefoonnummer (0320) 239 600.

Zo kunnen we voorkomen dat uw achterstand verder oploopt of dat een deurwaarder moet worden ingeschakeld. Hoe eerder u contact opneemt met een incassoconsulent van Centrada, hoe beter we u kunnen helpen bij het inlopen van een betalingsachterstand.

Hier vindt u meer informatie

Zet inkomsten en uitgaven op een rijtje
De meeste mensen weten ongeveer wat ze uitgeven. Om goed overzicht te krijgen in uw inkomsten en uitgaven is het slim om beiden eens op een rijtje te zetten. Dat levert vaak verrassende inzichten op.

Maak daarvoor twee kolommen. Vermeld links uw inkomsten: uitkering, eventuele toeslagen, alimentatie of inkomen. Vermeld rechts wat u uitgeeft aan bijvoorbeeld huur, gas, water, zorgverzekering, de auto, verzekeringen, boodschappen, abonnementen, verenigingen, uitgaan, sigaretten, enzovoort. Tel alles op. U ziet dan meteen waar u op kunt bezuinigen. Het Nibud heeft handige tips.

Hoe heeft u de huurbetaling geregeld?
Huurt u een woning of garage bij ons? Dan moet u elke maand de huur betalen. Dat gaat het gemakkelijkst via automatische incasso. U regelt dit met een machtiging. Hierna schrijven wij de huur iedere maand automatisch en op tijd van uw rekening af.

De voordelen:
• De huur wordt op tijd en automatisch van uw rekening afgeschreven, ook in uw vakantie.
• Bij de jaarlijkse huuraanpassing (in juli), of bij de contributieverhoging van de Huurdervereniging Ons Belang (in januari), past Centrada automatisch het bedrag aan.
Lees verder