Kandidaat-huurders bezichtigen nieuwe woningen Het Zwin

Op zaterdag 17 juli konden kandidaat-huurders van de nieuwbouwwoningen aan Het Zwin hun woning bezichtigen. Na de bezichtiging geven kandidaten definitief aan of zij de woning willen huren. Veel kandidaten waren enthousiast. Onder andere de ramen die de woning licht maken en details als de schuifdeuren op de bovenverdieping werden genoemd als pluspunten.

Diversiteit in woningen
Het nieuwbouwproject bestaat uit 21 grote eengezinswoningen en 12 zogenaamde vierlingwoningen. De vierlingwoningen hebben een slaap- en badkamer op de begane grond. Alle woningen zijn twee-laags, waardoor het geheel mooi opgaat in haar omgeving. Enkele woningen zijn luxer uitgevoerd en hebben o.a. een keuken met inbouwapparatuur.

Doorstroming vanuit ons eigen bezit
Bij 27 van de 33 sociale huurwoningen vond toewijzing plaats op basis van inschrijftijd. Huurders die een woning van Centrada achterlaten, zogeheten doorstromers, kregen bij toewijzing voorrang. Hierdoor komen er in totaal meer woningen beschikbaar voor alle woningzoekenden. Bij onvoldoende vraag vanuit de doorstromers zijn woningen op volgorde van inschrijving aangeboden aan overige woningzoekenden.

Woningentoewijzing via Wmo
Zes vierlingwoningen zijn aangeboden met tussenkomst van de Wmo van de gemeente Lelystad. Deze woningen zijn speciaal bedoeld voor twee of meer personen, waarvan één lid van het huishouden mindervalide is.

Wonen in een parkachtige omgeving
De nieuwbouwwoningen aan Het Zwin zijn gebouwd in een groene, parkachtige omgeving. Door de tuinen te voorzien van een lage beukenhaag worden de woningen onderdeel van de omgeving. Deze beukenhagen worden in het najaar door Centrada geplaatst.

Centrada en de gemeente hebben de handen ineengeslagen en besloten om ook de openbare ruimte van het gebied opnieuw in te richten. De gemeente is hier ook al mee gestart. De woningen worden naar verwachting in augustus opgeleverd aan de nieuwe bewoners.