Medewerkers Centrada steken handen uit de mouwen voor fijne woonomgeving

Op dinsdag 24 mei gingen de medewerkers van woningcorporatie Centrada tijdens 'Centrada Doet' de wijk in om met z’n alle de handen uit de mouwen te steken. In en rondom de complexen Kamp Havenkom (Boswijk) en het Combinatiegebouw (centrum) werd dinsdagmiddag zwerfafval opgeruimd, schoongemaakt en geschilderd. Ook gingen er medewerkers in tweetallen bij enkele bewoners op huisbezoek.

Jaarlijkse activiteit
Centrada Doet is sinds 2017 een jaarlijks terugkerende activiteit. Door de coronacrisis konden de laatste twee edities echter niet doorgaan. “We zijn blij dat we eindelijk weer in deze vorm met z’n allen de handen uit de mouwen hebben kunnen steken voor onze huurders”, vertelt Martine Visser, directeur-bestuurder van Centrada. “Via deze actie willen we laten zien dat we meer zijn dan alleen een verhuurder. We willen samen zorgen voor een fijne woonomgeving. Dat doen we natuurlijk het hele jaar door in onze dagelijkse werkzaamheden, maar bij Centrada Doet kunnen we het echt met de hele organisatie tegelijk doen. Daarnaast leren we via huis-aan-huis gesprekken onze huurders (beter) kennen en horen we uit eerste hand hoe de klant het huren bij Centrada ervaart.”

Mooi resultaat
Het resultaat aan het einde van de dag mocht er zijn. Vele vuilniszakken zwerfafval werden afgevoerd, enkele bergingen in Kamp Havenkom kregen een nieuw likje verf en de gebouwen werden met extra aandacht schoongemaakt. Centrada werd voor dit initiatief van alle kanten ondersteund door samenwerkingspartners en leveranciers. Zo stelden de gemeente Lelystad, vastgoedonderhoudsbedrijf Lenferink, vastgoedonderhoud en schoonmaakbedrijf Binnema Groep en schoonmaakbedrijf Handy-Clean spullen beschikbaar om de klus te klaren.