Mooi buurtinitiatief Friese Vlaak

De afgelopen tijd kreeg Nick Hegener - gebiedsbeheerder van Centrada - vaak het verzoek van de bewoners van de Friese Vlaak om prikkers te lenen om de omgeving schoon te maken.
Een groot struikelblok was het groenvlak naast de entree van het appartementencomplex. Deze werd gebruikt als dumpplek voor lege blikjes, petflesjes, lege sigarettenpakjes en andere troep.

Samen met een aantal bewoners is hij in gesprek gegaan
Meneer Acharrat, een van de bewoners, heeft een moestuin en hij opperde om er een mooie moestuin van te maken. De gemeente was ook enthousiast over het idee en vanuit het project 'Mensen Maken de Buurt' heeft de gemeente ervoor gezorgd dat de bosjes eruit gehaald werden.

Beter Buurt Bijdrage
Aansluitend is met behulp van de 'Beter Buurt Bijdrage' van Centrada het vlak mooi afgeschermd met een hek. En konden de bewoners aan de slag. Inmiddels groeien er in de moestuin komkommers, diverse soorten bonen, munt, aubergines, zonnebloemen en diverse andere groenten.

De bewoners uit de straat zijn heel blij met deze verbetering
Ze genieten nu allemaal van gratis verse groenten. Dit is een mooi voorbeeld van hoe de gezamenlijke aanpak van een rommelige ruimte veel plezier oplevert voor de hele straat.