Reageer vanaf 3 augustus op de eerste woningen 'Wonen bij LILY'

Centrada bouwt onder de naam ‘Wonen bij LILY’ nog eens 147 verplaatsbare woningen in Campus Zuid in Lelystad. Op dinsdag 3 augustus starten wij met het gefaseerd adverteren van deze huurwoningen. De woningen zijn speciaal bedoeld voor aan Lelystad gebonden mensen die met spoed op zoek zijn naar woonruimte. Nieuwe huurders ontvangen naar verwachting nog dit jaar de sleutel van hun woning.

De 147 woningen worden verdeeld over twee compacte woongebouwen. Het gaat om compleet afgewerkte en gestoffeerde appartementen van zo’n 22 tot 54 m² die in een mooie omgeving staan. Daarnaast komt er een paviljoen met een activiteitenruimte, wasserette en terras. Er worden 100 woningen geadverteerd voor spoedzoekers. De overige woningen zijn bestemd voor andere doelgroepen, zoals statushouders en zorgmedewerkers.

Betaalbaar zonder inschrijftijd
De woningen zijn beschikbaar voor één- tot vierpersoonshuishoudens met een inkomen tot € 60.000. De huurprijzen starten vanaf € 488,41 per maand exclusief servicekosten. In eerste instantie kunnen spoedzoekers die (aantoonbaar) maatschappelijk en/of economisch gebonden zijn aan Lelystad reageren op de woningen. Als er vanuit deze doelgroep onvoldoende vraag blijkt worden de woningen opnieuw geadverteerd. In deze tweede ronde komen ook niet aan Lelystad gebonden woningzoekenden in aanmerking.

Binnen dit woonproject speelt de inschrijftijd van woningzoekenden geen rol. In verband met de leefbaarheid vindt de woningtoewijzing plaats op basis van een motivatiegesprek. Kandidaat-huurders worden op volgorde van loting uitgenodigd.

Belangstellenden
Op dinsdag 3 augustus 2021 biedt Centrada de eerste 12 woningen aan op de pagina Actueel woningaanbod. Tot en met 28 september 2021 worden er elke dinsdag nieuwe woningen geadverteerd. Om voor deze woningen in aanmerking te komen, is een inschrijving als woningzoekende bij Centrada noodzakelijk. Inschrijven kan hier en kost jaarlijks € 15,00.

Kijk voor meer informatie op www.wonenbijlily.nl.