Uw tuin onderhouden

Lelystad is een mooie, ruime en groene stad om in te wonen. Veel woningen van Centrada hebben een tuin. U bent vrij om deze in te richten naar uw eigen smaak en wensen. Een nette en verzorgde tuin is niet alleen plezierig voor u als bewoner, het geeft ook de buurt een prettige uitstraling. Samen houden we de buurt netjes, waarbij u verantwoordelijk bent voor een verzorgde tuin. En in sommige gevallen ook het achterpad achter uw woning.

Algemene regels voor tuinonderhoud

In het Tuinbeleid van Centrada leest u de algemene regels voor het onderhouden van uw tuin.

Tips en hulp

Heeft u geen groene vingers of bent u lichamelijk niet (meer) in staat om uw tuin zelf te onderhouden. Hieronder hebben we een aantal tips voor u op een rij gezet die u kunnen helpen.

 • Gratis tuingereedschap lenen
  Wanneer u tuingereedschap nodig heeft om uw tuin (en het achterpad) netjes te maken, dan kunt u hiervoor terecht bij Centrada. U kunt gereedschap zoals een snoeischaar, schop, schoffel en hark gratis lenen. Bel voor meer informatie (0320) 239 600.
 • Beter Buurt Bijdrage
  Heeft u ideeën om uw buurt leuker of gezelliger te maken? Wilt u uw buurt leuker en gezelliger maken? Bijvoorbeeld door het plaatsen van een bloembak of het plaatsen van een picknicktafel. Goede ideeën ondersteunt Centrada graag met een financiële bijdrage: de Beter Buurt Bijdrage. Klik hier voor meer informatie.
 • Gratis ophoogzand
  Is het straatwerk in uw tuin verzakt of wilt u het terras (laten) ophogen? Dan kunt u bij Centrada gratis 1,5 kuub ophoogzand aanvragen. Dit mag maximaal een keer per twee jaar. Let op: dit zand is niet geschikt voor beplanting.
 • Gratis open aanhangwagen lenen
  U kunt bij tankstation ’t Gilde en aanhangwagenbedrijf Van de Burgwal gratis een open aanhangwagen lenen voor het afvoeren van afval. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op www.tgildevof.nl of www.vandeburgwal.nl.

Bij de Kluswinkel* en IDO Lelystad kunt u terecht voor hulp. Het IDO denkt mee met alle kleine klussen in en rond het huis. Bij de Kluswinkel kunt u terecht voor het laten uitvoeren van allerlei binnen- en buitenklussen. Zij kunnen onder andere het tuinonderhoud voor u uitvoeren. Denk hierbij aan het verwijderen van onkruid, het snoeien van struiken en het maaien van gras. Sinds kort bieden zij ook een tuinabonnement aan. Van te voren wordt er altijd een kijkafspraak en een prijsopgaaf voor u gemaakt.

* Vanwege grote vraag naar tuinonderhoud neemt De Kluswinkel op dit moment geen nieuwe particuliere tuinaanvragen aan.