Van LARS naar LILY; Jan Snel start binnenkort met bouw

In opdracht van Centrada start Jan Snel binnenkort met de bouw van nog eens 147 midstay-woningen in Lelystad. Dit woonproject wordt op hetzelfde terrein gerealiseerd als het al eerder door ons opgeleverde project ‘Wonen bij LARS’. Het nieuwe project realiseren wij onder de naam 'Wonen bij LILY'. Op maandag 29 maart 2021 vond hiervoor het tekenmoment plaats.

'Wonen bij LILY' snelle oplossing voor woningnood
Woonproject ‘Wonen bij LILY’ is bedoeld voor mensen die met spoed woonruimte nodig hebben: mensen in echtscheiding, jonge Lelystedelingen waaronder studenten, EU-werkers, etc. die sociaal of economisch aan Lelystad zijn gebonden. Een derde deel wordt gereserveerd voor het oplossen van de achterstand in de taakstelling van te huisvesten statushouders.

Volwaardige appartementen met maximaal drie kamers
De 147 woningen worden verdeeld over twee compacte woongebouwen. Dit zijn compleet afgewerkte appartementen van zo’n 22 tot 50 m2. Er is bewust gekozen om binnen dit project naast studio’s en tweekamerappartementen ook appartementen met drie kamers te realiseren. Zo komt er ook ruimte voor grotere huishoudens. Vanuit deze woningen is het mogelijk om door te stromen naar bijvoorbeeld een reguliere sociale huurwoning.

Naar verwachting worden de 147 midstay-appartementen van LILY nog dit jaar opgeleverd.