Woongebouw Espelbach bereikt hoogste punt

In opdracht van woningcorporatie Centrada realiseert Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn (TSBVA) drie woongebouwen in het gebied Hooghe Bomen in Lelystad. De bouw is gestart in november 2023. Naar verwachting wordt de eerste van de drie gebouwen, Wijdenburg, deze zomer opgeleverd. Het streven is om eind dit jaar de andere twee woongebouwen, Espelbach en Uchtman, op te leveren. Op 15 mei werd het bereiken van het hoogste punt van woongebouw Espelbach (de hoogste van de drie) gevierd.

Samenwerking
Ronald Gouwerok, manager Vastgoed van Centrada, spreekt van een “prettige en jarenlange samenwerking van Centrada en Ter Steege om Lelystad van betaalbare woningen te voorzien.” Zo zijn er de afgelopen jaren appartementen gebouwd in Warande (Haagwinde) en de Zuiderzeewijk (De Wadloper). “We werken met diverse vaste bouwbedrijven en realiseren deze projecten veelal met dezelfde teams aan medewerkers zodat opgedane kennis en ervaring de kwaliteit van het werk ten goede komen.” Ook Andries Tolman, commercieel directeur TSBVA, is positief over de samenwerking: “Opnieuw wordt er vanuit een enorm prettige samenwerking met Centrada een duurzaam en fraai project voor de inwoners van Lelystad gerealiseerd. Daar zijn we trots op!”

Divers woningaanbod voor verschillende doelgroepen en inkomens
Espelbach telt straks 43 huurappartementen, variërend in grootte van 52 m2 tot 90 m2. De huurprijzen liggen tussen € 613,34 en € 879,66. Twee van de appartementen zijn bestemd voor vrije sector huur.
Ook zijn er vier speciaal gereserveerd voor starters en vijf voor doorstromers. Woongebouw Uchtman is speciaal voor 60-plussers.

Natuurlijke aansluiting bij andere gebouwen
Er is gekozen voor een hoogwaardig en eigentijds ontwerp waarbij gebruik wordt gemaakt van duurzame en mooie materialen. De nieuwe woongebouwen sluiten qua vorm, bouwstijl en architectuur op een natuurlijke manier aan bij de andere gebouwen in het gebied

Samen met de gemeente wordt gewerkt aan een plan voor het aanleggen en inrichten van de parkeerplaatsen en het groen, zodat een mooi geheel ontstaat. De appartementen worden duurzaam gebouwd en zijn geschikt voor een brede doelgroep.

Meer informatie over Hooghe Bomen
Meer informatie over woongebouw Espelbach