1.000e huurwoning Centrada van zonnepanelen voorzien

Vandaag, op de Dag van de Duurzaamheid, viert Centrada samen met Zonneplan en huurders uit de Deltawijk dat de 1.000e huurwoning van zonnepanelen wordt voorzien.

In 2014 is Centrada gestart met het aanbieden van zonnepanelen aan huurders. Doel is altijd geweest om duurzaamheid en milieubewustzijn te stimuleren en de woonlasten van huurders te verlagen. Inmiddels zijn 1.000 huurwoningen verdeeld over heel Lelystad van zonnepanelen voorzien. De gemiddelde besparing die hiermee gerealiseerd wordt is per huishouden €240,- per jaar (afhankelijk van energieverbruik en gezinssamenstelling).

De toekomst
Tot en met 2027 treffen we energie-verbeterende maatregelen bij nog ruim 3.000 andere woningen. Bijna al deze woningen krijgen zonnepanelen, vaak in combinatie met vloer- en dakisolatie, HR++glas en vervanging van kozijnen/gevelpuien. Het doel is dat alle Centrada-woningen (ruim 9.000) een A-label krijgen (energie-index van 1,15). Dit is nog ambitieuzer dan de wens van het rijk, die voor 2030 als doel heeft gesteld dat alle corporatiewoningen een energie-index van 1,20 hebben.

Ronald Gouwerok, manager Vastgoed bij Centrada: "Als Centrada zijn we trots op deze prestatie. De woonlasten van onze huurders gaan omlaag en we dragen bij aan een verlaging van CO2-uitstoot." 

Publicatiedatum:

10 oktober 2019