Appartementen Blauwe Slenk na brand op nieuwbouwniveau gebracht

Afgelopen maandag is het laatste appartement uit het complex aan de Blauwe Slenk verhuurd. Het negen appartementen tellende gebouw in de Zuiderzeewijk liep in februari 2017 ernstige schade op tijdens een brand, maar is in het afgelopen anderhalf jaar ingrijpend gerenoveerd.

Vier woningen werden tijdens de brand volledig verwoest, de overige vijf woningen hadden veel rook- en waterschade. Alleen de oude hoofddraagconstructie en de gemetselde kopgevels bleven intact. De herstelwerkzaamheden waren erg ingrijpend en moesten worden uitgevoerd terwijl het pand leeg was. Daarom besloot Centrada om het complex gelijk een upgrade te geven waardoor de woningen niet alleen hersteld zijn, maar ook weer helemaal voldoen aan de eisen van deze tijd.

Herstelwerkzaamheden
Het complex heeft nieuwe gevels en een nieuw dak gekregen. Ook is een groot deel van de badkamers en keukens vervangen. Er zijn nieuwe balkonhekken geplaatst en Centrada neemt de tuininrichting voor haar rekening. Na al deze werkzaamheden heeft het pand, wat in 1969 werd gebouwd, de kwaliteiten van een nieuwbouwcomplex.

Van jongerenwoning naar gewoon appartement
Voor de appartementen, die voorheen verhuurd werden als jongerenappartementen, is het leeftijdslabel losgelaten. Niemand van de oude bewoners is teruggekeerd naar de nieuwe appartementen, omdat iedereen inmiddels vervangende woonruimte heeft gevonden. De negen woningen zijn recent geadverteerd op de website van Centrada. Er was veel belangstelling (er kwamen ongeveer 200 reacties per woning) en inmiddels hebben de nieuwe huurders de sleutels van hun woning in ontvangst genomen.

Publicatiedatum

15 november 2018