In de MFA Zuiderzeewijk vond vandaag een lunch plaats voor huurders van Centrada die zich inzetten voor hun straat/wijk. Medewerkers van Centrada serveerden de lunch aan ongeveer 40 huurders uit heel Lelystad. Met dit gebaar wil Centrada graag haar waardering laten blijken voor vrijwilligers die zo’n belangrijke rol spelen in het verbeteren van de leefbaarheid in wijken en buurten.

De vrijwilligers leveren op diverse manieren een bijdrage aan de leefbaarheid in de Lelystadse wijken en buurten. Een team in de Waterwijk verzorgt periodiek een wijkkrant om de samenhang tussen bewoners te verbeteren. Bewoners uit de Rostockstraat dompelen zeven keer per jaar het complex onder in een ander thema, variërend van Pasen en Kerst tot Halloween en Sinterklaas. Daarbij wordt voor de bewoners altijd een borrel georganiseerd om elkaar beter te leren kennen. Andere vrijwilligers onderhouden de buurt-moestuin, zorgen ervoor dat de plantenbakken er netjes uitzien of zijn actief in een bewonerscommissie die de contacten met Centrada onderhoudt en allerhande activiteiten organiseert.  

Na de lunch was het mogelijk om Oud-Hollandse spelletjes te spelen. Als bedankje kregen alle vrijwilligers een schort mee met daarop de tekst: 'Bedankt voor uw inzet!'