Centrada bouwt 17 nieuwbouwwoningen in Warande

Aannemer Plegt Vos start in opdracht van Centrada dit voorjaar met de bouw van 17 sociale huurwoningen in Warande. Beide partijen ondertekenden vorige week het contract. De eerste palen van nieuwbouwproject Waterfront gaan in mei al de grond in.

Mondriaan-stijl
Het nieuwbouwproject bestaat uit 17 woningen in Mondriaan-stijl. De tweelaagse woningen hebben drie slaapkamers en de architectuur is, net als de overige woningen in het plangebied, geïnspireerd op Mondriaan. De woningen krijgen een plat dak dat voorzien is van zonnepanelen. De bouw van de 17 woningen start medio 2019. Plegt Vos levert de woningen naar verwachting eind 2019 op.

Meer sociale huurwoningen
Dit jaar bouwt Centrada maar liefst 169 betaalbare nieuwe woningen op verschillende plekken in de stad. Deze nieuwbouw is belangrijk voor Lelystad omdat er een grote behoefte is aan sociale huurwoningen. Door bij te bouwen loopt de zoek- en inschrijftijd van woningzoekenden voor sociale huurwoningen in Lelystad naar verwachting niet verder op.

Inschrijving als woningzoekende
Om voor deze woningen in aanmerking te komen, is een inschrijving als woningzoekende nodig. Inschrijven kan via de website en kost jaarlijks € 15.

Publicatiedatum:

6 maart 2019