Centrada laat 30 eengezinswoningen bouwen in Kop De Veste

Centrada laat 30 eengezinswoningen bouwen in Kop De Veste. Deze woningen zijn onderdeel van een groter nieuwbouwplan in de Lelystadse wijk. Trebbe-Leyten ontwikkelde het plan en Trebbe Wonen bouwt de in totaal 85 eengezinswoningen die zich kenmerken door variatie in kleurgebruik en een hoog afwerkingsniveau. Op dinsdag 18 juni hebben Centrada, gemeente Lelystad en Trebbe-Leyten de koopovereenkomst voor de grond ondertekend.

Nieuwbouwplan Kop De Veste
Kop De Veste is een beschikbare bouwlocatie ten noorden van wijk De Veste. Met realisering van het woningbouwplan in Kop De Veste wordt gehoor gegeven aan de wens van de gemeente om in Lelystad meer huurwoningen te realiseren. Het plan omvat 30 sociale huurwoningen en 55 woningen bestemd voor beleggershuur.

De bouw start september dit jaar. De laatste woning wordt naar verwachting juni 2020 opgeleverd.

Energiezuinige woningen in een groene wijk
De woningen zijn met drie slaapkamers, een zolder en tuin van minimaal 70 m² gerust riant te noemen. Vanzelfsprekend worden alle woningen energiezuinig en all-electric uitgevoerd. De daken van de sociale huurwoningen worden voorzien van zonnepanelen. 

Martine Visser, directeur-bestuurder Centrada: “De woningmarkt in Lelystad staat onder druk. Ondanks de vergrijzing zien we dat ook de doelgroep gezinnen het moeilijk heeft; de wachttijden nemen steeds verder toe. We zijn dan ook blij dat we met de bouw van deze 30 energiezuinige eengezinswoningen de doelgroep verder kunnen voorzien van passende huisvesting.”

In de buurt van het nieuwbouwplan is veel openbaar groen en wordt een speelveldje voor kinderen aangelegd. Met verschillende scholen, een gezondheidscentrum en het Lelycenter in de buurt beschikken toekomstige bewoners over tal van voorzieningen op loopafstand.

Interesse?
Om voor deze woningen in aanmerking te komen, is het van belang dat u staat ingeschreven als woningzoekende. Inschrijven kan hier en kost jaarlijks €15,-.

De verhuur van de 55 beleggershuurwoningen (vrije sector) gaat via Van der Linden Makelaars.

Publicatiedatum:

19 juni 2019


Tekenmoment (© Fotostudio Wierd)