Centrada en gemeente presenteren nieuwbouwplannen gebied Kustrif

Afgelopen woensdag presenteerden Centrada en gemeente Lelystad de nieuwbouwplannen in het gebied Kustrif/Zandbank aan omwonenden. Centrada is van plan op die locatie 33 eengezinswoningen te bouwen. Tijdens een inloopavond namen belangstellende buurtbewoners kennis van de voorlopige schetsontwerpen.

Woningmarkt
Ronald Gouwerok, manager Vastgoed bij Centrada licht de nieuwbouwplannen van Centrada toe: “De woningmarkt in Lelystad staat onder druk; er is veel vraag naar huurwoningen. Daarom zijn we blij als we op deze locatie 33 eengezinswoningen bij kunnen bouwen”.

Vierling- en eengezinswoningen
Het plan bestaat uit drie blokken met zogenaamde vierlingwoningen: In elk blok liggen vier woningen tegen elkaar aan. Deze woningen hebben een slaap- en badkamer op de begane grond en zijn daarmee bijvoorbeeld bijzonder geschikt voor senioren of mensen die rolstoelafhankelijk zijn. Op de bovenverdieping is nog een slaap- annex hobbyruimte. Daarnaast wil Centrada 21 eengezinswoningen realiseren met drie slaapkamers. Naar verwachting start de bouw in 2020.

Vervolg
De reacties, ideeën en suggesties die tijdens de inloopavond door omwonenden zijn gegeven, worden (als dat mogelijk is) meegenomen bij de verdere uitwerking van de plannen. Om de realisatie van de woningen mogelijk te maken, moet nog een procedure doorlopen worden om de huidige bestemming (voormalige school) om te zetten naar woningbouw.

Inschrijven als woningzoekende
Om voor de woningen in aanmerking te komen, is een inschrijving als woningzoekende nodig. Inschrijven kan hier en kost jaarlijks € 15.

Publicatiedatum:

17 mei 2019