Centrada koopt 42 duurdere huurappartementen in Lelystad

Op 31 augustus tekende Centrada een koopovereenkomst met Ready for Living voor de koop van 42 nog te bouwen huurappartementen in Lelystad. De ruime huurappartementen vallen met een kale huurprijs van circa € 710,00 nog net binnen de gereguleerde sociale huursector. Centrada verwacht met deze aankoop een prima product te hebben voor woningzoekenden met een middeninkomen die op zoek zijn naar een appartement in een iets hoger huursegment.

Ruime appartementen op prachtige locatie
Het gaat om een appartementencomplex van 11 verdiepingen in de populaire wijk Hanzepark. Ronald Gouwerok, manager Vastgoed bij Centrada, is erg blij met de koop: “Centrada kan hiermee haar woningportefeuille uitbreiden met 42 appartementen op een prachtige locatie, dicht bij het stadshart met goede voorzieningen in de buurt.” Hij legt uit dat het gaat om duurdere sociale huurwoningen. “De driekamer appartementen krijgen een mooie buitenruimte, 2 toiletten en een woonoppervlakte van circa 85m2. Met een kale huurprijs (exclusief servicekosten) van circa € 710,00 vallen ze nog net binnen de sociale huursector. In dit huurprijssegment is huurtoeslag echter niet mogelijk. Het is de bedoeling om deze woningen op den duur naar de vrije sector over te hevelen” aldus Gouwerok.

Middeninkomens en doorstroming
Met het product doelt Centrada op een specifieke doelgroep, namelijk woningzoekenden met een middeninkomen. “Zij verdienen vaak te veel voor een sociale huurwoning en te weinig voor een koopwoning of een vrije sector huurwoning”, licht Gouwerok toe. “Daarnaast hopen we dat de aankoop van de appartementen zal leiden tot doorstroming op de huurwoningmarkt in Lelystad.”

Start bouw
Centrada koopt de woningen van ontwikkelaar Ready for Living die ook de bouwbegeleiding doet. De bouw start direct en medio september 2019 worden de woningen opgeleverd. Om in aanmerking te kunnen komen voor één van de 42 huurappartementen moeten geïnteresseerden bij Centrada ingeschreven staan als woningzoekende. Daarnaast gelden er voor deze appartementen voorwaarden met betrekking tot het gezinsinkomen.

Publicatiedatum:

5 september 2018