Centrada zoekt huurders die kleiner willen wonen

Centrada zoekt 20 huurders die op het moment te groot wonen en willen verhuizen naar een kleinere woning. Wij hebben geconstateerd dat het aantal verhuisbewegingen binnen de sociale sector afneemt. Dit is zorgwekkend, omdat hierdoor de sociale huurmarkt op slot raakt. De gemiddelde inschrijftijd voor een sociale huurwoning is in Lelystad inmiddels opgelopen tot zo’n 5,5 jaar. Om deze situatie te verbeteren starten wij met dit doorstroomproject.

Verhuisadviseur biedt maatwerk
Om huurders binnen dit traject op weg te helpen en te ondersteunen heeft Centrada een nieuwe functie in het leven geroepen, de verhuisadviseur. Patricia Kersten vertelt: “Als verhuisadviseur ga ik langs bij mensen die nu alleen of met z’n tweetjes een grote woning huren. Soms willen deze mensen wel verhuizen, maar hikken ze aan tegen de rompslomp die een verhuizing met zich meebrengt. Wij kunnen daarbij helpen! Samen met de huurder kijken we of er bezwaren zijn en hoe we deze eventueel weg kunnen nemen.”

Centrada zoekt in totaal 20 huurders die willen verhuizen naar een kleinere woning. Als zich meer geschikte huurders aanmelden, dan bepaalt Centrada via loting wie er aan de pilot mag deelnemen.

Verhuisketen in gang zetten
De woningen die door de verhuizingen beschikbaar komen, zijn bestemd voor woningzoekenden die een andere huurwoning van Centrada achterlaten. Voor deze woning komt vervolgens ook weer iemand in aanmerking die een woning van Centrada achterlaat. Op deze manier hoopt Centrada een verhuisketen van zo’n 60 verhuizingen in gang te zetten.

Aanmelden kan tot uiterlijk 20 oktober 2019.

Publicatiedatum:

7 oktober 2019