Cv-ketels Agpo Ferroli

Op zaterdag 6 april besteedt consumentenprogramma Kassa opnieuw aandacht aan cv-ketels van het merk Agpo Ferroli. Het programma maakte eerder bekend dat deze ketels brandgevaarlijk zouden kunnen zijn.Het gaat om de HR-ketels die gemaakt zijn tussen 1997 en 2011. In woningen van Centrada komen 1.600 van deze cv-ketels voor. In onze woningen is nog nooit een woningbrand ontstaan door een Agpo-ketel.

Cv-ketels veilig bij goed onderhoud
Volgens de fabrikant van de cv-ketels zijn de ketels niet onveilig, zolang ze goed worden onderhouden. Alle cv-ketels in de woningen van Centrada krijgen regelmatig een onderhoudsbeurt, waarbij onderhoudsmonteurs altijd de veilheidsinstructies van de fabrikant opvolgen. Zo ook bij de Agpo Ferolli cv-ketels. Als tijdens de onderhoudsbeurt blijkt dat een cv-ketel niet veilig is, vervangen we deze ketel.

De ketels zijn storingsgevoeliger
De Agpo-ketels zijn wel gevoeliger voor storingen dan andere type ketels. Daarom gaat Centrada de Agpo-ketels de komende drie jaar vervangen. Vorig jaar hebben we al een deel van de ketels vervangen. In 2021 vervangen we de laatste ketels.

Heeft u een storing aan uw cv-ketel?
Neem dan zelf rechtstreeks contact op met het bedrijf dat voor ons het onderhoud uitvoert. U vindt de naam van het onderhoudsbedrijf op uw ketel.

Meer informatie
Meer informatie en een overzicht van veel gestelde vragen vindt u op de website van Ferroli: www.ferroli.nl.

Publicatiedatum:

5 april 2019